LIJEP I DOTJERAN

Modni savjeti za dečke

31.08.2010 u 10:19

Bionic
Reading

Uskoro će škola, a osim što ti silnu glavobolju stvaraju akne i glas koji mutira, muči te i odabir odjeće, jer ti se uvijek čini kao da stršiš i ne uklapaš se? Ne brini, ovo nije nerješiv problem

Prvo pravilo je odabir odjeće koja ti je udobna. Znači, trebaš kupovati isključivo ono u čemu se osjećaš dobro. Ponekad svi zastranimo i kupujemo ono što je lijepo, a u čemu se osjećamo kao sapeti. Stoga je ovo vrlo važno i nikada se nemoj povoditi samo očima kada kupuješ obleku. Najbolje ju je na licu mjesta isprobati.

Nadalje, nemoj se bojati s vremena na vrijeme napraviti iskorak. Naime, većina tinejdžera najbolje se osjeća u trapericama i običnoj majici. Stoga te mnogi već izdaleka prepoznaju po onome što obučeš, posebice ako se izbor odjeće sveo tek na jedne ili dvoje traperice i dvije-tri majice. Zašto ne bi barem jednom tjedno u školu otišao sasvim drugačiji? Evo dobrog primjera – izaberi kaki hlače i polo majicu, tj. pamučnu majicu s ovratnikom. Ili to može biti nešto samo po tvom izboru, nešto po čemu će svi skužiti da si danas – totalno kul i totalno drugačiji nego inače.

Nemoj slijepo pratiti modne trendoveOvo, vjerujemo, za većinu tinejdžera i neće biti tako teško. Ove sezone zelene hlače mogu biti in, dok već druge mogu biti totalni demode. Sjeti se – osobni ukus najbolje je mjerilo, bez obzira što je in, a što je out

Lijepo je oblačiti se s obzirom na priliku u kojoj se nalazimo
, to je i pokazatelj dobrog odgoja. I dok traperice mogu ići za školu, za neke druge prilike trebaš izabrati svečanije hlače, barem crne ako ne kakve druge. Primjerice, za odlazak u crkvu ili u svatove svakako izaberi nešto svečanije. Ista stvar vrijedi i ako su te starci u povodu svog rođendana pozvali u neki finiji restoran. Također, sjeti se i da odabirom odjeće iskazujemo poštovanje prema osobama u čijem smo društvu, a to posebno vrijedi za starije, koji će to itekako primijetiti.

Pripazi na slaganje boja i uzoraka
. Ovo je poprilično bitna stavka kod oblačenja ako ne želiš izgledati poput uskršnjeg jajeta. Primjerice, ako imaš šarenu majicu, svakako izaberi jednobojne hlače i obratno. Nemoj miješati uzorke, majicu s crtama i hlače s krugovima. Također pripazi da nemaš previše vrištećih boja na sebi. Voliš li življe boje, svakako uzmi samo jedan komad odjeće u takvoj nijansi, a ostali neka budu zagasitiji kako bi se cijela kombinacija smirila i izgledala dobro.

Urednost je jako bitna. Pobrini se da sve na tebi bude čisto i ispeglano. Previše vrećasta odjeća nije privlačna, a posebno hlače koje ti jako vise i otrkivaju donje rublje.

Nosiš li remen, dobar savjet je da je u istoj boji s obućom – bijeli s bijelom, crni s crnom i tako dalje.

Kada si u kratkim hlačama, obuj normalne kratke čarape ili sokne, a nikako one koje idu do pola listova ili čak do koljena. Također, kada imaš natikače ili sandale, izuj čarape.

Ako nisi siguran u odjevnu kombinaciju koju si upravo navukao na sebe – pitaj za ženski savjet koji je uglavnom nepogrešiv. To može biti cura, mama, sestra... nije bitno, ali sigurno će ti reći koju dobru opasku. Poslušaj ih!