BEAUTY SAVJET

Bez puno muke do savršenih obrva

30.08.2010 u 09:51

Bionic
Reading

Pravilno počupane obrve mogu povećati oči, smanjiti nos, podići čelo. Sve to bez plastičnih operacija - sasvim jednostavnim metodama, a na tebi je da se odlučiš za jednu od njih

Prije nego što se baciš na bilo koju od metoda koje ćemo ti opisati, dobro razmisli o obliku obrva koji želiš. Najčešća prijetnja tog zahvata je pretjerano stanjivanje. Cure se vrlo lako zanesu i u trenu skuže da su pretjerale s čupanjem te da su od njihovih obrva ostale samo dvije tanke crtice, smiješne i jedva vidljive. A onda tek slijedi mukotrpno razdoblje iščekivanja izviranja svake nove dlačice kako bi se kroz nekoliko tjedana konačno stvar mogla ispraviti. Stoga, pazi da se ne zaneseš!

ZAŠTO IMAMO OBRVE?

Male dlačice koje mnogo ljudi čupa, šminka, češlja, tetovira ili na njih stavlja piercing imaju vrlo važnu ulogu u sprečavanju ulaska vlage u oko. Isto kao što kišobran štiti tijelo od kiše, tako i obrve štite oko od kiše i znoja. Naime, kad pada kiša i kad se znojimo, obrve preusmjeravaju kapi da ne odu direktno u oči. Dakle, naše obrve ne samo da oko čuvaju od prekomjerne i nepoželjne tekućine, već ga i čuvaju od iritacije (peckanja!) uzrokovane znojem.

KAKO IH ODSTRANITI?

1. Uz pomoć pincete

Ovom metodom dlačice se čupaju jedna po jedna, iz samog korijena. Ponovno izviruju kroz četiri do osam tjedana. Ovakvo čupanje zahtijeva dosta vremena, ali njegova prednost je u tome što ćeš teže pogriješiti. Važno je da dobro pratiš jednu i drugu obrvu (uspoređujući ih) i slijediš prirodan oblik. Nedostatak kod ovog uređivanja je taj što njime nećeš odstraniti one sitne i svijetle dlačice iznad i ispod obrva, koje ti mogu raditi sjene iznad očiju.

2. Čupanje voskom

Sloj toplog ili hladnog voska, najčešće na bazi meda ili s dodacima aloe vere, naneseš precizno s donje strane obrve, odredivši prethodno željenu debljinu i liniju obrve te ga brzim i naglim pokretom povučeš, tj. odstraniš s površine. U roku od četiri do osam tjedana niknut će ti nove dlačice. Ova metoda je brza, ali zahtijeva veliku preciznost u samom startu jer, kad jednom povučeš vosak, više nema povratka. Svaka dlačica koja se našla pod slojem voska bit će odstranjena. Pripremi se, taj trenutak će biti bolan!

3. Čupanje koncem

Ova metoda vrlo je popularna u Indiji i na Srednjem istoku, a radi se uz pomoć dva pamučna konca koja se prethodno isprepletu na poseban način. Njima je moguće odstraniti i sitne dlačice ili istovremeno i po nekoliko dlačica, koje će ponovno narasti kroz četiri do osam tjedana. Ova je metoda odlična za curke koje imaju osjetljivu kožu jer nije iritantna.

4. Trajno odstranjivanje dlačica

Ukoliko se odvažiš na ovu metodu – lasersko odstranjivanje korijena dlačica - pomiri se s tim da se zauvijek moraš oprostiti od dlačica koje namjeravaš odstraniti. Naravno, stvar nije tako jednostavna. Čupanje se mora ponavljati u nekoliko tretmana kako bi trajalo zauvijek. Pa iako nema iritacije kao kod čupanja voskom, nekim ljudima je i ova metoda bolna.

5. Odstranjivanje kremom

Postoje i depilacijske kreme koje su namijenjene osjetljivoj koži lica te su u malim tubama kako bi se lakše nanijele na obrve. Ipak, imaš li osjetljivu kožu, trebaš biti oprezna i kremu uvijek prije isprobati kako se ne bi stvorila jaka reakcija. Imaš li sreće pa ti krema ne smeta, bez dlačica ćeš biti mirna oko mjesec dana. Ipak, oprezno s nanošenjem, kako ne bi odstranila i dlačice koje ne želiš!

Na kraju uvijek pomno obrati pažnju na što je moguće veću sličnost svojih obrva – da ne bi jedna ostala deblja od druge. Uvijek imaj na umu da su obrve važna stvar na licu, bolje rečeno crta lica, isto kao i tvoj nos i usne, te stoga nemoj slijepo slijediti trendove. Ono što si u nekom modnom časopisu vidjela na Taylor Swift, ne mora nužno dobro stajati i na tvom licu. Neka one uvijek djeluju prirodno, prije deblje nego tanje, uredno i počešljano.