SKLAPANJE PRIJATELJSTAVA

Nikada dosta novih prijatelja

18.08.2010 u 07:30

Bionic
Reading

Iako se pravo prijateljstvo gradi godinama i mnogi kažu da se može imati tek jednog ili dva najbolja prijatelja, ipak poznanstva, a time i moguća prijateljstva ne treba preskakati i uvijek im treba davati novu šansu

Mnogi misle da trebaju biti frajeri ili miss popularnosti da bi stalno upoznavali nove ljude. Ipak, najbolji recept je – budite svoji. Jer kada ste svoji privlačit ćete ljude koji su slični vama te ćete tako lakše sklapati nova prijateljstva koja vam odgovaraju.

Prvi korak

Ako samo sjedite u sobi slušajući glazbu i maštate o životu poput onoga iz popularne serija 'Tračerica', ništa se neće dogoditi. Život je sasvim drugačiji od televizijskih serija i filmova, to trebate znati. Stoga se pokrenite, krenite nekamo. Najbolje je na mjesta koja vas vežu hobijima ili s prijateljima koje već imate u životu. Idete li na tekmu ili trenirate nešto, nemojte poslije odmah juriti doma. Zadržite se malo, pogledajte po gužvi, možda se vaš pogled susretne s pogledom neke prijateljske dušice!

Budite otvoreni

I prije svega tolerantni. Svakako je lijepo kada s ljudima koje upoznajemo dijelimo iste sklonosti, ali nemojte očekivati da će baš sve na mogućem novom prijatelju biti baš po vašoj mjeri. Svatko ima svoje nedostatke i prednosti, a zapravo su neki nedostaci drugima – prednosti. Komplicirano? Pa i nije baš. Samo otvorite mozak i srce i budite spremni prihvaćati ljude takvi kakvi jesu. Onda će sasvim sigurno i oni vas mnogo lakše prihvaćati.

Također, nemojte imati predrasuda o muško-ženskim prijateljstvima. Cure mogu biti odlične prijateljice, dečki također odlični prijatelji upravo u miješanim prijateljstvima. Stoga onu tamo slatku curu nemojte gledati samo kao potencijalnu djevojku, već i kao potencijalnu super frendicu (isto vrijedi i u suprotnom smjeru).

Idite polako

Isto kao i u ljubavnoj vezi (prvo izlazak, potom držanje za rukice, pa lagani kiss i tako dalje), i u sklapanju prijateljstava treba ići polako. Nemojte svog novog poznanika ili poznanicu odmah pozvati na rođendanski parti svoje šezdesetpetogodišnje bakice u sljedeću nedjelju! Svakome bi bilo neugodno u ovoj situaciji i najradije bi pobjegao. Dakle, polako, prvo upoznajte koji su vam zajednički interesi, što volite, što ne volite pa se onda ravnajte prema tome. Sretno!