U ŠEST KORAKA

Kako se našminkati ako imaš akne

21.08.2010 u 09:27

Bionic
Reading

Ako si sklona aknama, koje su česte u tvojim godinama, vjerojatno ti nanošenje šminke stvara mnogo glavobolja. Naime, pogrešno odabrana šminka može izazvati akne i(li) naglasiti problem

Dobra šminka može donekle prikriti akne i ožiljke od akni. Evo kako:

1. korak

Operi lice toplom vodom kako bi se otvorile pore. Potom nanesi sredstvo za čišćenje lica. Neka to bude blago, neutralno sredstvo. Rukama kružnim pokretima lagano masiraj oko jedne minute, a zatim isperi toplom vodom. Na kraju dva-tri puta isplahni lice hladnom vodom kako bi se pore zatvorile. Lagano tapkaj ručnikom kako bi upio vodu.

2. korak

Sada komadićem vate nanesi tonik za čišćenje lica po cijelom licu i vratu. Pozor – izaberi tonik koji nema alkohola. Naime, tonici koji u sebi sadrže alkohol isušuju kožu, pa koža nakon toga proizvodi čak više masnoće nego što je to bilo prije, a već znamo da je masnoća jedna od ključnih stvari za stvaranje akni. Također, najbolje je koristiti blage, neutralne tonike kako se koža ne bi dodatno iziritirala.

3. korak

Sada je vrijeme za hidratantnu kremu. Izaberi onu bez ulja jer će takva izazivati manje akni te je dobra i za masni i za kombinirani tip kože. Nemoj stavljati previše kreme, a nanosi je laganim, kružnim pokretima vrhovima prstiju.

4. korak

Na akne nanesi korektor. Nanosi ga lagano vrhom prsta. Izaberi korektor koji je iste boje kao i tvoja koža. Nakon ovoga četkicom nanesi malo pudera po cijelom licu.

5. korak

Četkice su najbolje sredstvo za nanošenje šminke na kožu sklonu aknama. Ako nemaš akni po obrazima, možeš staviti nešto rumenila pomoću četkice. Međutim, ukoliko imaš akne i po obrazima, radije nemoj nanositi rumenilo jer će ono samo naglasiti ovaj problem.

6. korak

Svakako je dobro nanijeti sjenilo na oči i olovku na liniju kapaka. Ovako pažnju prenosiš sa svojih akni na oči.

Još poneki savjet

Često mijenjaj ručnik i peri četkice za šminku. Na njima se zadržavaju bakterije koje u dodiru s licem mogu stvoriti nove akne.

Često mijenjaj i posteljinu, posebice jastučnicu.

Biraj kozmetiku koja nema ulja i alkohola te drugih nadražujućih tvari.