Teen OVISNOST O MREŽI

Tinejdžeri koji stalno vise na internetu su depresivniji

  • Autor: N.LJ.J.
  • 3.8.2010 9:59:01
  • 3.8.2010 8:05:37

Tinejdžeri koji mnogo vremena provode na internetu dva i pola puta više su skloni depresiji nego što je to slučaj s tinejdžerima koji su manje na internetu ili ga uopće ne koriste

Rezultati istraživanja su tiskani u časopisu Archives of Pediatric and Adolescent Medicine. Istraživanje je provedeno je na 1.041 tinejdžeru u Kini, a prosječna starost im je 15 godina. Oni su prvo anketirani o korištenju interneta, a zatim, nakon devet mjeseci, podrgnuti ispitivanju psihičkog zdravlja. Ovako se pokazalo da oni tinejdžeri koji previše koriste internet postaju depresivniji mnogo češće od onih koji ga koriste u normalnim vremenskim okvirima.

Pokazalo se da internet stvara ovisnost, a simptomi su isti kao i kod drugih oblika ovisnosti. Također, dosad je najviše ovisnika o internetu bilo među dečkima, a sada se bilježi rast broja djevojaka ovisnica o mreži.

Nadalje, tinejdžeri internet najviše koriste za zabavu, a ne za skupljanje raznih informacija i širenje znanja. Pokazalo se da je upravo u ovim slučajevima, dakle kad se internet u velikim količinama koristi za zabavu, depresija češća.

U studiji se predlaže anketiranje djece po školama kako bi se saznalo tko je previše na internetu te tako pod rizikom da postane depresivan.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više