KUL MEDITACIJA

Pronađite svoje životinje zaštitnike

06.08.2010 u 10:07

Bionic
Reading

Ljudi se već stoljećima oslanjaju na snagu životinja i životinjskih totema kako bi im bili određeni vodič kroz život, ali i pomogli za bolje zdravlje. I vi možete meditacijom pronaći životinje koje će vam pomoći u životu

Naime, prema knjizi Sarvanande Bluestonea 'How to Read Signs and Omens in Everyday Life' radi se o tome da u tijelu postoje četiri energetska polja i za svako je polje potrebno meditacijom pronaći životinju koja će mu pomoći da radi optimalnom snagom i tako ojačati zdravlje cijelog organizma.

Evo kako možete pronaći svoje životinje zaštitnike srca, grla, trećeg oka te solarnog pleksusa

Prvo morate naći mjesto na kojem ćete biti mirni i nitko vas neće uznemiravati. Također, mobitele ostavite negdje drugdje i zaboravite na glazbu. Prije nego zatvorite oči obećajte si da ćete prihvatiti sve što vam dođe u um bez predrasuda i kritika.

Zatvorite oči.

Prvo stavite dlan ruke na prsa. Ovo je područje prijateljstva, ljubavi i intimnosti. Uživajte u toplini koju vaš dlan šalje prema prsima. Nakon toga pozovite životinju neka dođe u vaše srce. Zamislite je. Prihvatite bilo koju koja vam prva padne pa pamet. Ovo je vaša životinja srca

Sada stavite dlan na područje grla, ovo je područje komunikacije. Zamolite životinju da vam dođe kroz vaše grlo i prihvatite koja god to životinja bila jer je ona sada zaštitnica vašeg grla.

Nakon što ste pronašli životinju zaštitnicu grla, stavite dlan na čelo. Čelo je područje kreativnosti i intuicije. Sada zamolite životinju da vam dođe kroz čelo. Ovo je vaša životinja zaštitnica trećeg oka

Na kraju stavite dlan na trbuh, ispod rebara i također pozovite životinju zaštitnika da dođe k vama kroz ovo područje. Ovo je područje centar tijela, centar cjelokupne energije u tijelu. Ovako ćete dobiti životinju zaštitnika za tzv. solarni pleksus.

Na kraju vizualizirajte sve četiri životinje i nemojte ih zaboraviti. Zamišljajte kakva je svaka životinja posebno i kako bi se ponašale da se nađu zajedno. Zapitajte se koje bi se dobro slagale, a koje bi iskazivale otvoreno neprijateljstvo. Zapitajte se o pozitivnim i negativnim stvarima koje svaka od životinja nosi u sebi. Pomoću njih možete doći do odgovora koji vas muče u vašoj unutrašnjosti.