SVESTRANA CURA

Selena Gomez - posve netipična teen zvijezda

04.06.2009 u 09:51

Bionic
Reading

Selena Gomez, 16-godišnja nova Disneyjeva zvijezda, u kratkom je roku svojom jednostavnošću i šarmom djevojke iz susjedstva osvojila simpatije tinejdžera. Upoznajte ovu slatku teen zvijezdu kojoj, usprkos uspjehu i dečku na kojem joj zavide tisuće tinejdžerica, Nicku Jonasu iz Jonas Brothersa, slava nije udarila u glavu

Selena Marie Gomez trenutačno je jedna od najpopularnijih glumica i pjevačica iz Disneyjeva tima, a ona i njezina najbolja prijateljica Demi Lovato sve više prijete dosad nedodirljivom statusu najbolje plaćene i najtraženije teen zvijezde Miley Cyrus.

Crnokosa slatkica rođena je u New Yorku, a odrasla u teksaškom mjestu Grand Prairie. U svojim intervjuima Selena često ističe kako je život nije pretjerano mazio jer ju je majka rodila kao tinejdžerica kada je imala samo 16 godina. Odmah se udala za Selenina oca, no brak je potrajao svega nekoliko godina. Njezin tata je Meksikanac, a mama talijanskog porijekla. Dobila je ime po ubijenoj pjevačici Seleni čiju je obitelj kasnije i upoznala.

Budući da je njezina mama Mandy glumila u kazalištu, mala Selena se rano zaljubila u glumački posao.

Ambicioznoj Seleni koja zna da bez silna truda i čelične volje nema ni uspjeha, nije bilo teško sedmi rođendan proslaviti na audiciji za TV seriju Barney & Friends gdje je u konkurenciji od tisuću kandidatkinja dobila ulogu Gianne. Na audiciju za tu seriju upoznala je i Demi Lovato, zvijezdu filma 'Camp Rock' i otad su nerazdvojne.

Selena je svoj honorar zarađivala i u reklamama, a kasnije je počela dobivati manje uloge u filmovima Spy Kids 3D i Brain Zapped, a igrala je i u TV filmu 'Walker, Texas Ranger: Trial By Fire'. Uskoro je pozivaju u seriju The Suite Life of Zack & Cody, a 2007. Selena se pojavljuje u dvije epizode druge sezone hit-serije Hannah Montana s Miley Cyrus u glavnoj ulozi,  kao pop pjevačica Mikayla, najveća Montanina rivalka.

Disneyjevi čelnici prepoznali su Selenin talent i potom su joj povjerili glavnu ulogu Alex Russo u novoj seriji Wizards of Waverly Place koja se pokazala vrlo gledanom. Radnja je smještena na Manhattan i prati doživljaje troje braće i sestara koji imaju čarobnjačke moći.

'Alex upada u nevolje više nego ja, ali ponekad bih voljela raditi neke stvari koje ona smije. Što se tiče odjeće, moj i Alexin stil odijevanja vrlo je sličan - topići, otkačeni nakit, na nogama starke ili vansice. Kad bih mogla iskoristiti Alexine čarobnjačke moći, najradije bih se klonirala, a klona poslala na nastavu', kaže Selena koja je osnovala vlastitu produkcijsku kompaniju, punom parom radi na svom debitantskom albumu, a tu je i nekoliko filmskih uloga. Njezin prvijenac, najavila je, iznenadit će mnoge jer će nastupati u sklopu benda, a ne kao solo pjevačica.

'Pjevat ću u bendu, a već sam počela učiti svirati bubnjeve i električnu gitaru. Želim svirati glazbu na koju se mogu zabavljati i klinci i njihovi roditelji', rekla je.

Iako o svom privatnom životu ne želi pričati, njezino druženje s Nickom Jonasom iz JB-a nije ostalo neprimijećeno. Mladi par još uvijek o svemu šuti, a Selena se u međuvremenu pojavila u spotu Jonas Brothers 'Burnin' Up' što je još više potaknulo tračeve. Mediji su se svojedobno raspisali i o navodnom neprijateljstvu Selene i Miley jer je Cyrus bila bijesna što je Selena s njezinim bivšim dečkom. U svakom slučaju, vrlo bogata biografija za nekog tko nema ni 17 godina pa stoga dobro zapamtite njezino ime jer vjerujemo da ćete u budućnosti itekako čuti za Selenu Gomez.