ZASAD BEZ IMENA

Na proljeće novi album Tokio Hotela

29.01.2009 u 15:50

Bionic
Reading

Tokio Hotel, njemačka teen pop-rock senzacija za proljeće priprema novi album na engleskom jeziku, a za produkciju će biti zadužen trio Matrix, poznat po radu s Avril Lavigne, Korn, Christinom Aguilerom i Britney Spears

Prema riječima članice Matrixa Lauren Christy, spremno je već osam pjesama, koje su 'predivne, vrlo mračne i s puno gitara'.

'Sviđa mi je glas pjevača Billa Kaulitza, a dečki su me iznenadili svojim glazbenim vještinama. Mislim da su zbilja fantastični', oduševljena je Christy. Kako je dodala, album mladih Nijemaca bi trebao izaći na proljeće, premda nema nikakvih službenih potvrda.

Scott Spock
iz Matrixa kaže kako TH imaju ono nešto. 'Radili smo s mnogim genijalnim glazbenicima i čim uđete u studio s njima osjetite tu neku čaroliju. Glazbenoj sceni ovoga trenutka treba Tokio Hotel. Dečki znaju svirati, sami pišu svoje pjesme i talentirani su', smatra Spock.

No usprkos ovim hvalospjevima i milijunima opčinjenih obožavateljica, neki se s tim ne bi složili. Naime, britanski glazbeni magazin NME nominirao ih za svoju tradicionalnu godišnju dodjelu nagrada u nimalo laskavoj kategoriji - najgoreg benda svih vremena.
U istoj su kategoriji i Jonas Brothers, Fall Out Boy, Oasis i Scouting for Girls, s čim se, vjerujemo, sigurno neće složiti njihovi odani fanovi. O nagradama odlučuju internetski glasovi, a svečanost dodjele održat će se 25. veljače u Londonu (Brixton Academy).

Ovo je druga pljuska popularnim tokijevcima, nakon što se nisu našli među izvođačima za dodjelu prestižnih glazbenih nagrada Echo, svojevrsnog njemačkog Grammyja. Njemačka tinejdžerska pop-rock senzacija u studenom prošle godine dobila je nagradu europskog MTV-ja u kategoriji najboljeg live benda.

Oasis su ukupno skupili sedam nominacija za nagrade NME-a, a dobro su prošli i Arctic Monkeys, The Last Shadow Puppets, Radiohead, Kings of Leon, MGMT i Vampire Weekend

Zanimljivo je da je bend Oasis zaradio nominacije magazina NME u kategoriji i za najbolji britanski bend i za najgori bend svih vremena. Posebna nagrada 'Godlike Genius' ide u ruke grupe The Cure, koja će uz Franz Ferdinand, Crystal Castles i White Lies nastupiti na dodjeli NME-ovih nagrada u Londonu.