DEPILACIJA

Brijanjem do glatkih nogu

17.07.2010 u 09:13

Bionic
Reading

Redovita je depilacija u ljetnim mjesecima osobito važna, a noge glatke poput svile su jednostavno 'must have'. Premda danas na tržištu postoji doista bogat izbor različitih sredstava za odstranjivanja dlačica, za neke cure depiliranje britvicom je ipak najomiljenija metoda

Brijanje je jednostavna i vrlo jeftina metoda uklanjanja dlačica kojom se ne uklanja korijen dlake. Nažalost, dlake vrlo brzo ponovno izrastu, česte su posjekotine i urastanje dlaka, što može rezultirati i iritacijom kože.

Brijanje u pravcu rasta dlake je jednostavnije, ali neučinkovitije od brijanja u pravcu suprotnom rastu dlaka pri kojem češće dolazi do urastanja dlaka, nadraženosti i preosjetljivosti kože.

Trebat će ti:

Rukavica za kupanje
Sapun, pjena ili gel za brijanje
Britvica
Krema ili losion

Prije brijanja

Uzmi rukavicu za kupanje i kružnim pokretima masiraj noge. Ovako ćeš odstraniti mrtve stanice kože, što će olakšati brijanje. Također, koristi toplu vodu jer će tako koža omekšati, što također olakšava brijanje jer britvica lakše prolazi po koži.

Sapun ili gel

Sada kad ti je koža omekšala, spremna je za sapun, pjenu ili gel za brijanje. Postoje deseci ovih proizvoda i na tebi je da izabereš onaj koji ti najbolje odgovara. Dakle, za što god se odlučila – prvo to sredstvo utrljaj u ruke i napravi bogatu pjenu, koju zatim nanesi po cijeloj površini nogu.

Brijanje

Imaš li kakvo povišenje u kadi, nogu stavi na njega i potom kreni s brijanjem. Također, zatvori dotok vode da ti ne ispere potrebnu pjenu. Naime, što je više pjene, to su manje šanse da se porežeš. Noge brij ujednačenim pokretima od stopala prema gore, u smjeru suprotnom od rasta dlačica.

Nakon brijanja

Kad je brijanje gotovo, noge obriši (najbolje tapkanjem ručnika po koži), a zatim ih dobro nahrani kremom ili losionom. Ovako će ti koža omekšati, a osim toga, postoje i losioni koji usporavaju rast dlačica, pa se, koristiš li ih, nećeš morati brijati tako često.

Još pokoji dobar savjet

Noge je najbolje brijati navečer, prije odlaska u krevet. Ovako ćeš izbjeći iritaciju koju odmah nakon brijanja može izazvati sunce ili morska voda. Dakle, obrij ih, lezi i prepusti se lijepim snovima.

Posebno pazi kad britvicom prelaziš preko kosti, npr. na koljenu ili na zglobovima – ovdje se lako porezati.

Dogodi li ti se ipak posjekotina, odmah zatvori dotok vode (jer topla voda potiče istjecanje krvi) i na ranicu stavi stik koji zaustavlja krvarenje ili, ukoliko ga nemaš, komadić toaletnog papira koji ima isti učinak.