ANTINOGOMETNI TIP

Što raditi ako ne voliš nogomet?

01.07.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Svjetsko nogometno prvenstvo se zahuktava i čini ti se da već i snu čuješ vuvuzele? Iako se nogomet oduvijek smatrao pravim muškim sportom, ipak postoje pripadnici jačeg spola koji ga jednostavno – ne vole

Ako i ti pripadaš toj skupini, nemoj očajavati. Iako su danas svima puna usta nogometnih lopti, loših sudačkih odluka i prepirki tko je zaslužio biti na prvenstvu, a tko nije, već sutra će to sve postati samo daleka prošlost.

Ipak, dok se svi drugi pjene ispred malih ekrana, i ti trebaš nečim ispuniti svoje vrijeme i ne misliti na ono o čemu svi misle – nogomet. Evo kako.

Počni čitati

Ako ti i knjige baš niste u dobrim odnosima, možda je upravo sada odlično vrijeme za učlanjenje u lokalnu knjižnicu. Vidjet ćeš koliko se lijepih i zanimljivih knjiga ondje skriva, a najteže je samo početi s čitanjem. Stoga ne gubi vrijeme već kreni. Iznenadit ćeš se.

Bavi se sportom

Budući da većina frendova vrlo vjerojatno prati utakmice (ili se pretvara da to čini), izaberi neki individualni sport – primjerice vožnju biciklom ili džogiranje. Za ovo ti nije potrebna neka velika priprema ili prostor jer je samo cesta granica.

Nađi curu

Provođenje vremena s osobom koja ti se sviđa je neprocjenjivo. Stoga je možda upravo sada, kada su ocjene zaključene, a na TV-u nema ništa drugo osim nogometa, pravo vrijeme da onu curu koju već dugo škicaš pozoveš van. Priznajmo, sada nemaš neki izgovor da to ne učiniš!

Kreni s novim hobijem

To može biti bilo što što te zanima – skupljanje markica, maketarstvo, pisanje pisama, ribičija, sviranje gitare, učenje novog jezika... Da dalje ne nabrajamo. Vidjet ćeš kako će ti s novim hobijem večeri prolaziti (pre)brzo, a zvuk vuvuvzela s malih ekrana nećeš ni zamijetiti.

Kulturno se uzdiži

Budući je pristup televizoru vjerojatno zabranjen, a samim time i DVD playeru, jednostavno zaboravi na ove uređaje i okreni se stvarima do kojih možda do sada nisi previše držao. Dakle, otiđi u kino, muzej, na izložbu. Nema li takvo što u tvom gradu, sigurno ima u onom najbližem koji je udaljen kojih dvadesetak kilometara. Ondje uvijek možeš otići autobusom i ovo kratko putovanje pretvoriti u pravu malu avanturu. Samo ne dopusti da te uhvati lijenost.

Možeš probati i ovo...

Ovo je za najhrabrije. U intimi svoje sobe možeš probati stvari koje su te do sada možda intrigirale, ali te bilo sram isprobati ih. Sjeti se da postoje maske za mušku kožu, pa možeš probati s jednom takvom ili s uređivanjem noktiju i namakanjem stopala te saznati kakav je to osjećaj biti metroseksualac. Sretno!