BEAUTY SAVJET

Pravilno očisti kožu lica

02.07.2010 u 09:50

Bionic
Reading

Pravilnim čišćenjem kože lica ona se ne nadražuje te se može poboljšati njezino opće stanje. Najvažnije je odabrati sredstvo za čišćenje kože koje vam najbolje odgovara

Odabir

Postoji na desetke, pa čak i stotine sredstava za čišćenje lica. Od sapuna i neutralnih sredstava do krema i losiona koji se pjene. Neki se ispiru vodom, a neki se brišu papirnatim ručnicima ili komadićima vate. Pravi je proizvod onaj nakon kojeg koža nije ni zategnuta, ni masna, ni suha.

Bitno je ne pretjerati s čišćenjem. Dovoljno je čistiti lice ujutro i navečer.

Skidanje šminke s očiju

Za dio oko očiju treba koristiti sredstvo baš za to. Sredstva za ostatak lica obično nisu dovoljno nježna za taj osjetljivi dio.

Obično se komadić vate namoči sredstvom za skidanje šminke oko očiju i njime nježno prebrišu kapci i trepavice. Ovako se otapa šminka koja ostaje na vati.

Možda ćete ovaj postupak morati ponoviti nekoliko puta dok sva šminka ne nestane. Ova koža je jako osjetljiva, pa je nemojte trljati i povlačiti.

Vrsta sredstava za čišćenje lica

Sapun

Jedno je od omiljenijih sredstava za čišćenje. Prije su sapuni bili jači i isušivali su kožu, no danas ima različitih sapuna za sve tipove kože. Izaberite sapun za svoj tip kože, nježni i blagi obično odgovaraju svim tipovima kože. Ako vam je koža osjetljiva, izaberite hipoalergenski. Sapuni s uljima i hidratantnim sredstvima najbolji su za suhu kožu, a prozirni glicerinski sapuni za masnu.

Kreme za čišćenje
Većina ih sadrži oblike ulja i masnoća koji pospješuju otapanje kožne masnoće i prljavštine. Posebno su pogodne za suhu i osjetljivu kožu.

Sredstva za pranje lica
U obliku su gelova ili krema i zamišljena su da su pomiješaju s vodom i zapjene. Posebno su pogodni za suhu kožu jer koža nakon njih ostaje čista, a nije zategnuta.

Sredstva za čišćenje u obliku sapuna
Nesapunska sredstva u obliku sapuna skidaju prljavštinu, a koži ne oduzimaju prirodna ulja. Upotrebljavaju se kao sapuni. Najbolje ih je koristiti ako ustanovite da vam obični sapuni previše isušuju kožu.

Antibakterijska sredstva za čišćenje

Uklanjaju bakterije koje su prisutne na koži i smanjuju pojavu akni. Ovakva su sredstva najbolja za masnu kožu koja je sklona pojavi akni i prištića. Mogu biti dosta gruba i isušujuća.