MALI TRIKOVI

Modni savjeti za mršavice

30.06.2010 u 09:43

Bionic
Reading

Ne znaš kako bi se obukla jer ti se uvijek čini da ti se vidi svaka koščica na tijelu ili se utopiš u velikim majicama i haljinama? Ne brini, i za ovaj problem postoje mali modni trikovi

Kupuj hlače koje su normalne dužine i majice/košulje koje imaju normalnu dužinu rukava. Što znači 'normalno'? Znači da nisu ni predugi ni prekratki. Ako su ili jedno ili drugo, do izražaja će doći tvoja mršavost. Dakle, isprobaj odjeću prije kupovine, a imaš li kakve prekratke ili preduge hlače, jednostavno ih izbaci iz ormara (ili, u drugom slučaju, potkrati). Također, imaš li košulju čiji su ti rukavi prekratki, radije je samo prebaci preko ramena.

Kupuj odjeću od materijala koji imaju težinu, teksturu i volumen.
Ako kupuješ odjeću od materijala koji su veoma lagani, oni se formiraju prema tvom tijelu i veća je vjerojatnost da će do izražaja doći tvoja mršavost na mjestima koja želiš prikriti.

Svakako izbjegavaj preveliku, vrećastu odjeću.
Ovako ćeš samo izgledati kao da si se utopila u odjeći i tvoja će mršavost doći do još većeg izražaja, a to je upravo suprotno od onoga što želiš. Najbolja odjeća za tebe je ni prevelika ni premala, već baš po tvojoj mjeri. Kad birate odjeću, gledajte da ti modeli imaju šire rukave, to mogu bit puf ili trapez rukavi koji će vizualno pojačati obujam i na tom djelu.

Imaš li uske bokove, pokušaj oko bokova staviti ukrase, primjerice svjetlucave gumbe. Također, na rukave je dobro staviti manšete.

Nakit i ostali ukrasi odlični su za tebe, samo pripazi da ne pretjeraš. Slično kao i s odjećom, ni s nakitom i ostalim modnim dodacima nije preporučljivo da su preveliki. Dakle, biraj nakit srednje veličine, a želiš li remen, također neka bude srednje širine, nikako jako širok. Prevelike torbe su za tebe out, osim ako spadaš u one jako visoke djevojke, tada su ti i ovakve torbe dopuštene.

Kupi nekoliko naušnica, one su posebno dobre za mršavice. Neka ne budu ni prevelike ni presitne.

Ogrlice su također in za mršavice. Ovako će ti vrat izgledati elegantno i zavodljivo.

Kape su dobar trik za odvlačenje pozornosti od tijela prema licu.

Vesele i svijetle boje
još su jedan odličan trik za mršavice jer vizualno proširuju figuru. Također, imaš li više boja na jednom odjevnom predmetu dobit ćeš dojam punoće. Potrebno je birati kontrastne boje na gornjem i donjem djelu tijela, dobar izbor su i vodoravne prugice, cvjetni uzorak ili neki drugi uzorci koji bi svojim šarenilom dali puniji izgled.