Teen MRŠAVOST

Tračevi o zvijezdama utječu na probleme s prehranom

  • Autor: N.LJ.J.
  • 18.6.2010 10:44:12
  • 18.6.2010 7:30:04

Tinejdžeri koji stalno prate tračeve o slavnim osobama skloniji su poremećajima u prehrani, pokazalo je bristolsko istraživanje

Istraživanje je provedeno na 546 djece i tinejdžera od 11 do 16 godina starosti i trajalo je šest mjeseci. Ispitanici su bilježili koje stvari prate na televiziji i što čitaju u časopisima te koje poremećaje u prehrani imaju (prejedanje, povraćanje, odbijanje hrane).

Na kraju se pokazalo da su dečki i cure koji često prate tračeve o ljudima iz show businessa grupa koja je najrizičnija za dobivanje određenog poremećaja u prehrani. Također, što češće čitaju ovakve stvari, to su češće razvijali poremećaje u prehrani. S druge strane, praćenje ostalih sadržaja u časopisima nije povećavalo rizik od poremećaja u prehrani.

'Ova studija govori o tome kakav utjecaj vijesti i slike modela i ostalih showbizera ima na mlade ljude. Ovo je prva ovakva studija koja je pokazala snažnu povezanost tračeva u časopisima s poremećajima u prehrani, a što je najgore, tinejdžeri toga najčešće nisu ni svjesni', rekao je dr. James White koji je vodio istraživanje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više