Teen SVE O CHLOË MORETZ

Tko je trinaestogodišnja zvijezda 'Kick-Assa'?

  • Autor: N. LJ. J.
  • 15.6.2010 9:34:06
  • 15.6.2010 9:27:15

Tek joj je trinaest godina, već je glumila u hitu o superheroju 'Kick-Ass', a mnogi joj predviđaju blistavu karijeru. Upoznajte slatku i talentiranu Chloë Moretz

Puno joj je ime Chloë Grace Moretz, a rođena je 10. veljače 1997. Otac joj se bavi plastičnom kirurgijom, a majka je medicinska sestra.

Ima čak četvoricu braće koji su stari od pet do 15 godina. Glumom se zarazila kada je jedan od njezine braće, Trevor, upisao glumačku školu u New Yorku. On je i prati na brojne audicije i snimanja te je i sam glumac, umjetničko mu je ime Trevor Duke.

Prva uloga joj se dogodila 2003. u dvije epizode serije The Guardian. Nakon toga je glumila u nizu serija i filmova te dobila nagrade kao gostujuća glumica u TV serijama. Među najpoznatijim serijama u kojima se Chloë pojavila je 'Zovem se Earl' te 'Kućanice'. Također, glumila je i u filmu 'Kuća debele male 2'. Nadalje, posudila je glas jednom od likova u animiranom filmu o Medvjediću Winnie The Poohu.

U 'Kick-Assu' glumi Hit Girl te ja za tu ulogu kritika naveliko hvali. Mnogi kažu da je ovom ulogom podjednako oduševila, ali i šokirala javnost. Također, u filmu, osim što ubija velike tipove, dosta psuje, a kaže da joj je to majka dopustila jer je uloga bila pravi izazov. Ponosno kaže da roditelji prvi čitaju svaki scenarij i odobravaju ga. S 'Kick-Assom' nije bilo nikakvih problema.

Posudila je glas Penny u animiranom hitu o psu Gromu, a Disney je kasnije tražio da ipak veći dio crtića Penny bude Miley Cyrus.

Chloë jako zanima i moda, a na premijerama često plijeni pažnju svojim osebujnim modnim stilom. Također, prije glume bavila se manekenstvom.

Kaže da se obožava igrati sa svojim psima te voli gimnastiku, balet, košarku i plivanje. Ima i jednu mačku po imenu Zoe, a jednom od pasa dala je ime Fuller, po producentu filma u kojem je glumila 'The Amityville Horror', Bradleyju Fulleru. U školi su joj omiljeni prirodni predmeti. Omiljeno jelo joj je tjestenina, a više voli da je zovu punim imenom Chloë Grace nego samo Chloë.

Želja joj je glumiti s Reese Witherspoon, Johnnyjem Deppom, Nicole Kidman, Naomi Watts i Danzelom Washingtonom. Stavljena je na listu 55 lica budućnosti u izdanju časopisa Young Hollywood Issue.

Obožava filmove o 'Plavuši s Harvarda' u kojima glumi i njezin brat Trevor. Sljedeći glumački angažman joj je u hororu 'Let Me In' u kojem glumi djevojčicu vampiricu, a snimanje počinje u listopadu.

Pogledajte trailer 'Kick-Assa':
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više