Teen EMMA WATSON:

Neću nestati dok sam na faksu

  • Autor: N.LJ.J.
  • 2.6.2010 12:29:27
  • 2.6.2010 10:00:00

Simpatičnu Emmu znamo kao Hermione iz serijala o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu, Harryju Potteru. No mlada je glumica u međuvremenu odrasla, upisala faks te postala savjetnica za ekološki i etički osviještenu liniju odjeće, a osvojila je i mnoge filmske nagrade

Emma je rođena u Parizu 15. travnja 1990. godine, a puno ime joj glasi Emma Charlotte Duerre Watson. Oboje roditelja su joj odvjetnici. Do pete godine živjela je u Parizu, a potom su joj se roditelji razveli te se s majkom i bratom preselila u Oxfordshire. Od šeste godine počela je govoriti da želi biti glumica te je počela ići na satove glume, pjevanja i plesanja. Glumila je u nizu školskih predstava, ali prvi profesionalni angažman imala je u 'Harryju Potteru'.

Zahvaljujući tome, Emma je zgrnula pravo bogatstvo, zaradivši 10 milijuna funti. Prošle godine Forbes ju je smjestio na šesto mjesto liste najcjenjenijih mladih zvijezda, a u veljači ove godine bila je prva na listi najbolje plaćenih holivudskih glumica, s pretpostavkom da je samo u 2009. zaradila oko 19 milijuna funti. Stoga su se mnogi začudili kada je Emma odlučila na neko vrijeme prekinuti glumačku karijeru upisavši prestižno Sveučilište Brown.


'Ljudi to ne razumiju, ali učenje i školski život pomažu mi da održim kontakt s prijateljima, drže me u vezi sa stvarnošću! Uvijek sam željela studirati, a dosad sam nekako uspijevala balansirati glumačke obaveze i školu. Međutim, fakultet će mi uzeti puno vremena i neću moći snimati kao nekad. Spremna sam uzeti vremena koliko mi treba jer znam da studij neće biti lagan!', kaže Emma.

Ova je dvadesetogodišnjakinja u dobrim odnosima s kolegama iz sage o Harryju Potteru, Danielom Radcliffeom i Rupertom Grintom. Za njih je rekla da su 'jedinstven sustav za podršku' kada se radi o stresu za vrijeme snimanja filmova, a nakon desetogodišnje suradnje smatra ih svojom braćom.

Emma se u slobodno vrijeme voli baviti pjevanjem i plesom, hokejom na travi i tenisom. Također, smatra se umjetnicom jer vrlo rado slika i crta. Osim toga, za sebe kaže da je pomalo feministica, a najomiljeniji glumci su joj Johnny Depp i Julia Roberts.

Emma i moda

Ponosna je na to što nema stilista pa za premijere uvijek sama bira odjeću. I tako joj je, priznaje, puno zabavnije. 'Najvažnije je da ti je ugodno u onom što imaš na sebi. Treba se odijevati za sebe i u skladu sa svojim godinama i nikad ne pokušavati biti nešto što nisi. Još uvijek nemam stilista. Svoju odjeću biram sama ili uz pomoć mame i prijateljica. Imam vlastiti osjećaj za stil i svaki put kad se pojavim u javnosti ne glumim da sam netko drugi', objašnjava Emma.

Još 2008. se govorilo da će baš ona zamijeniti Keiru Knightley kao zaštitno lice Chanela. Međutim, obje glumice su to opovrgle, a nedugo potom Emma je postala zaštitno lice linije Burberry.

Burberry
Emma s bratom Alexom u kampanji za Burberry
Zatim je započela suradnju s modnom kućom People Tree, poznatoj po svojim visokim etičkim i ekološkim načelima. Emma je kreativna savjetnica za novu liniju odjeće namijenjene mladima u dobi od 16 do 24 godine, a riječ je o modnoj kolekciji inspiriranoj ljetnim festivalima, južnom Francuskom i londonskom uličnom modom. Kolekcija je izrađena od ekoloških materijala, a u prodaji je od veljače ove godine. Zanimljivo je da za svoju suradnju nije primila nikakav honorar.

'Moda je odlična stvar jer se na taj način može pomoći ljudima više nego da se uplaćuje novac u humanitarne fondove. Na sebe ne želim stavljati nešto što nije etički proizvedeno ili šteti okolišu. Šokira me činjenica da je i danas tek jedan posto pamuka proizvedeno na etički i ekološki način!', rekla je ekološki i modno osviještena Emma.

Na pitanje kako se vidi za deset godina, odgovorila je: 'Iako studiram, neću nestati. Učim i idem na audiciju za Čehovljeve 'Tri sestre'. Ne znam gdje ću biti za deset godina, ali predosjećam da me čekaju mnoge velike odluke u životu.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više