Teen ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Bliskost s majkama utječe na kasnije veze

  • Autor: N. LJ. J.
  • 1.6.2010 10:42:38
  • 1.6.2010 8:16:09

Istraživanje je pokazalo da tinejdžeri koji su u dobrim vezama sa svojim roditeljima, prvenstveno majkama, kasnije u životu imaju mnogo kvalitetniji ljubavni život

'Veze s roditeljima su jako važne i kako se naučimo vezati s njima, to nam je model za kasnija ponašanja. Dakle, što se bolje slažemo s roditeljima, posebice majkama, to smo kasnije uspješniji u ljubavnim vezama', rekla je Constance Gager koja je vodila istraživanje na Sveučilištu Montclair u New Jerseyju.

Također, istraživanjem je dokazano da veze koje se stvaraju između roditelja i tinejdžera nakon 14. godine života djeteta nemaju utjecaj na sklapanje ostalih veza u životu. To je tako jer je tada već prekasno za stvaranje čvršćih veza s roditeljima, ukoliko se to nije dogodilo ranije u životu.

Istraživanje je provedeno na oko 7.000 parova i trajalo je godinama, odnosno ispitanici su najprije anketirani kao tinejdžeri, a potom kada su imali 27 godina i više te su već bili u braku ili određenoj vezi.

Pokazalo se da što su tinejdžeri bili bliži sa svojom majkom, to su kasnije imali više zadovoljavajući ljubavni život u kojem nema mnogo konflikata.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više