MODNI SAVJETI

Odaberi savršene traperice

27.05.2010 u 11:11

Bionic
Reading

Svaka cura zna da su savršene traperice jedan od onih 'must have' odjevnih predmeta, ali i da ih je jako teško pronaći. Krećeš li u potragu za trapkama, naoružaj se s nekoliko savjeta koji bi ti mogli pomoći da pronađeš one koje ti savršeno pristaju

Traperice koje ti stoje kao da su napravljene po tvojim mjerama, zanimljiv top ili majica u kombinaciji s balerinkama, fora tenisicama, japankama i natikačama za svaki dan ili pak cipelama na petu za neke svečanije prilike, modni su klasik. Nose se svi krojevi, dužine, sve boje i nijanse! Još samo da je brzo i lako pronaći one koje nam najbolje pristaju u tom moru modela koji se nude u našim trgovinama.

Traperice su svoj modni put započele kao odjeća berača pamuka i kauboja, a danas su sveprisutne: u njima idemo u školu, na faks, posao, čak i na neka glamurozna događanja.

Ako si mršavica i nemaš baš naglašene obline, odaberi traperice ravnih nogavica i sa što više našivenih džepova. Oni će popuniti prava mjesta! Dobro će ti stajati i hlače niskog struka koje prianjaju uz tijelo, a nedostatak kila najbolje ćeš prikriti nošenjem malo širih traperica klasičnog kroja. Sličan problem imaju cure dječačke građe, a i u tom slučaju najbolje je izabrati traperice ravnih nogavica s džepovima na guzi. Nećeš pogriješiti ni izborom modela koji imaju džepove i na bokovima i na nogavicama.

Ako pak imaš prenaglašene obline, za tebe su idealan izbor traperice bez stražnjih džepova. Pritom bi bilo dobro odabrati tamniju boju trapera. Cure širokih bokova neka izbjegavaju modele s velikim džepovima koji ih vizualno povećavaju - za njih je idealan model tamnijih traperica bez prednjih džepova, a vizualnom smanjenju bokova pridonijet će i šire nogavice. Cure s oblinama trebaju biti oprezne i s jako pripijenim trapericama jer lako mogu postići kontraefekt – odnosno dodatno naglasiti kritične točke.

Ukoliko imaš punije noge, tvoj su idealan izbor traperice ravnog kroja koje ne smiju biti uske, već malo šire, jer će ti tako vizualno izdužiti figuru. Dobro će ti pristajati i traperice s nogavicama koje se pri dnu šire, no nikako u svjetlijim nijansama.

Stražnjicu
će pak vizualno smanjiti traperice nižeg struka bez džepova. Upravo takve ćeš traperice izbjegavati ukoliko nisi baš visoka, jer će ti one još više skratiti figuru vizualnim 'presijecanjem' tijela baš tamo gdje ne želiš. Umjesto njih izaberi model ravnih nogavica, po mogućnosti proštepan po sredini ili sa zapeglanom crtom. To će ti vizualno produžiti noge, posebno ako se odlučiš za trenutno popularan model s nešto višim strukom i manjim džepovima.

Bez obzira koji ti model najbolje pristaje, super je stvar to da, kad jednom pronađeš idealne trapke, možeš ih nositi godinama, jer što su starije i izlizanije, to su bolje.