UVIJEK LIJEPA

Beauty trikovi koji štede vrijeme

31.05.2010 u 09:28

Bionic
Reading

U stisci si s vremenom i čini ti se da se nećeš spremiti onda kad trebaš ili si jednostavno malo lijena i krećeš se spremati u zadnji tren? Ništa ne brini jer tu je nekoliko vrlo učinkovitih make-up trikova

Krema za njegu sa zaštitom protiv sunca

Kada kupiš jedno sredstvo, odnosno kremu koja ima ovo sve, šminkanje će postati prava zabava. Dakle, naneseš jednu kremu, a u njoj imaš i hidratantnu zaštitu za kožu te zaštitu protiv sunca.

Stick za oči, usne i obraze

Umjesto da posebno kupuješ sjenilo za oči, sjajilo za usne i rumenilo za obraze, dovoljno je izabrati jedan dobar proizvod u sticku koji će pokriti sve tvoje potrebe, dakle poslužit će i kao sjenilo za kapke, i kao rumenilo za obraze i kao sjajilo za usne. Stoga nemoj to odgađati i štedjeti novac pa izaberi neki dobar stick tipa 3 u 1, sigurno je da će ti se isplatiti.

Šampon kao sredstvo za depilaciju

Kada nasapunaš kosu i ostaviš da šampon nekoliko minuta djeluje, dio pjene prenesi na noge ili na područje ispod pazuha i izdepiliraj se britvicom. Ovo je efikasan, a brz 'dva-u-jedan' potez.

Problemi s kremom za samotamnjenje

Ako si nanijela kremu za samotamnjenje, a na određenim mjestima, posebice gdje je koža malo naborana ostali su tamniji tragovi, i za to postoji rješenje. Na malo vate stavi soka od limuna i lagano prijeđi preko ovakvih mjesta. Limun bi trebao posvijetliti štetu koju je napravila krema za samotamnjenje.

Brzo sušenje kose

Ako trebaš što prije osušiti kosu, najbolje ćeš to napraviti ako glavu sagneš prema podu i prebaciš kosu te je tako sušiš. Ako je sušiš odozgo, od tjemena, to je najsporije sušenje.

Brzinska frizura

Ako nemaš vremena za pravljenje neke posebne frizure, najbolje je rješenje konjski repić ili punđa. Malo ekstravagancije možeš dodati kakvom raskošnom kopčom ili jednostavno tako da jedan pramen kose omotaš oko repa ili punđe.

Lijepi nokti

Nakon tuširanja na nokte i kožu oko noktiju nanesi malo maslinova ulja, i to pomoću komadića vate. Nakon minute-dvije, isperi.

Zamamne oči

Na trepavice nanesi maskaru, a na unutrašnje rubove oka nanesi malo svijetlog sjenila, najbolje bijelog ili sivog. Ovako će ti oči izgledati svježe i lijepo, a u samo nekoliko poteza.