ZBOG KOSE

Srednjoškolke izbačene s nastave jer su 'preplave'

23.01.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Mlade Britanke Raegan Booth (16) i Aby Western (15) našle su se u velikim problemima zbog svojih frizura. Naime, učenice Rednock School u Dursleyju izbačene su s nastave jer su, prema mišljenju ravnatelja, preplave

Ova radikalna mjera razljutila je roditelje i učenike te škole, no ravnatelj David Alexander je ustrajan u tome da se tinejdžerice ne mogu vratiti na nastavu dok ne promijene boju kose.

Reagan pak kaže da je ona prirodna plavuša te da u školskom pravilniku stoji da je zabranjena samo neprirodna boja kose.

'Neprirodne boje kose su ljubičasta, zelena, kričavo crvena ili narančasta, ili modra. Moja boja kose tu ne spada', kaže ljutito Reagan koja smatra da boja kose ne određuje osobu. Osim toga, budući da je u završnom razredu, na nju se ne bi trebala ni odnositi ta odredba.

Raeganin otac Martin Booth je naglasio da je njegova kći uzorna učenica i da je njezina prirodna kosa plava.

'Ove godine je čeka završni test i nisu joj potrebni dodatni problemi zbog boje kose', rekao je Booth.

Ravnatelj Alexander pak kaže da se pravilnik škole mora poštovati te da se cure mogu vratiti na nastavu čim promijene boju kose. Dodao je da će se naći s roditeljima 'preplavih' plavuša i pokušati pronaći kompromis.