Teen AH, TA LJUBAV

Što trebaš znati o spojevima

  • Autor: Maka
  • 26.5.2010 9:43:10
  • 26.5.2010 8:00:00

Ljubav je sastavni dio puberteta i bez nje ne može nijedan tinejdžer. Tada nas suprotni spol jako zanima i jedva čekamo otići na spoj

No često se razočaramo, jer spoj ne ispadne onako kako je trebao. Evo što trebaš znati o suprotnom spolu i općenito spojevima u tvojoj dobi.

Ako ne znaš sviđaš li se dečku/curi ili ne, to nije dobar znak.
Oni happy endovi iz romantičnih komedija, kada vlada posvemašnja zbunjenost, postoje samo ondje - u filmovima. Ali u stvarnom životu je obično sasvim druga priča i zbunjenost najčešće znači nedostatak osjećaja koje očekuješ.

Dečki i cure često flertuju samo da bi se osjećali bolje i žele si nešto dokazati, a ne zato što im se sviđa osoba s kojom flertuju.

U početku veze nije dobro davati velike poklone. Znate ono, velike kutije s velikim mašnama. To ne!

Dečki ne razmišljaju kao djevojke niti djevojke razmišljaju kao dečki
. Stoga nemoj ni pokušati zamišljati što on/a misli o tebi jer vjerojatno nećeš pogoditi, a samo možeš dobiti – glavobolju.

Ti si pametan/na, lijep/a i dobar/ra, sve ono kako te roditelji vide i opisuju
- jer si njihov/a i najbolji/a na svijetu. Nešto kao princ/eza. No kada si u vezi, nemoj očekivati da će te druga strana vidjeti istim takvim očima i obasipati istim takvim komplimentima, koliko god bila zaljubljena.

Sasvim je OK reći - ne.
Čak je i poželjno, posebno kada svim srcem osjećaš da nešto što druga strana traži od tebe nije u redu ili nije u skladu s tvojim svjetonazorom.

Čuvaj se dramatične veze.
Velika drama možda ti donese petominutnu popularnost u društvu, ali dugoročno se ne isplati, jer oduzima energiju i vrijeme koje možeš iskoristiti za nešto puno pametnije.

Imaš pravo na to da te se u vezi poštuje.
Sve drugo ne dolazi u obzir.

Oboje imate želje i ideje, ali nije u redu ako se slušaju i ispunjavaju samo one jedne strane, dok druga većinom ostaje zakinuta. Nikada nemoj pristati na ovakvu vezu, ma koliko bio/la zaljubljen/a.

Agresivnost
, posebno onu fizičku, ali i verbalnu, nemoj tolerirati. Nikada.

S kemijom nema igre. Ili je ima ili je nema. Stoga nemoj forsirati i priznaj to sebi, ali i drugoj strani. Bit će ti lakše.

Budi zanimljiva osoba.
To znači – imaj svoje pravo ja. Nađi hobije, stvari koje te zanimaju i nemoj odustajati od njih zbog zaljubljenosti ili se prebaciti na nove samo zato što on/a voli nešto drugo. Budi svoj/a i tako ćeš sigurno privući mnogo osoba koje će se zainteresirati za tebe.

Zapitaj se zašto te zanima određena osoba. Ako je odgovor isključivo njezin privlačan fizički izgled – to je krivi odgovor!

Nemoj previše očekivati
. Neka se veza razvija dan po dan. Očekivanja često mogu upropastiti sve.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više