Teen SADRŽI KADMIJ!

Nakit Miley Cyrus povučen iz prodaje jer je otrovan

  • Autor: N.LJ.J.
  • 21.5.2010 9:08:28
  • 21.5.2010 7:30:08

Čini se da se oko pjevačice i glumice Miley Cyrus uvijek odvija nekakva drama. Najnovija je povlačenje njezine linije nakita iz trgovačkog centra Wal-Mart

Izvješća govore da njezina linija nakita sadrži poprilično velike količine otrovnog kadmija. Riječ je o toksičnom metalu koji može dovesti do slabljenja kosti i funkcije bubrega ukoliko mu je osoba često izložena. Kadmij često tjera na povraćanje pa se tako barem dio toksina izluči iz tijela, no u velikim količinama može biti vrlo opasan.

U ovoj trgovini od travnja vrijede nova pravila o nakitu. Naime, nakit ne smije sadržavati otrovne tvari, ili su dozvoljene u vrlo malim količinama. Međutim, istraživanja na liniji nakita Miley Cyrus, koji je stigao iz Kine, pokazuju da se radi o mnogo većim količinama.

U Wal-Martu kažu da se zapravo ne radi o velikoj prijetnji za zdravlje jer kadmij nije otrovan ukoliko se nakit samo nosi, do problema dolazi ako on dođe u kontakt s ustima. Ovo je velika ljaga na imenu Miley Cyrus, ali i samog trgovačkog lanca.

Za sada su iz prodaje povučene ogrlice i narukvice, a ostali nakit je ostavljen.

Više o cijelom slučaju pogledajte u prilogu koji slijedi:

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više