DOBAR PLAN ZLATA VRIJEDI

Tinejdžerica pomoću praščića skupila novac i kupila kuću

18.05.2010 u 08:26

Bionic
Reading

Amerikanka Lindsay Binegar danas ima 19 godina i ponosna je vlasnica kuće koju je platila u gotovini. Za sve može biti zahvalna vlastitoj štedljivosti, ali i svinjama s farme svojih roditelja

Naime, roditelji su joj na farmi uzgajali svinje, a već s četiri godine Lindsay je odvela prvo prase na izložbu i zaradila 100 dolara. Novac je stavljen u banku, a Lindsay je dobila obrazac za zaradu. Otad pa sve do danas, Lindsay je pomagala u uzgoju svinja, a kada bi neko prase odvela na izložbu ili ga prodala, novac je stavljala u banku.

Kaže kako je jednom prilikom od zarađenog novca kupila torbicu, ali na kraju je zaradila dovoljno da si kupi kuću, što je i učinila u Ohiju.

Kada je završila srednju školu, imala je zarađenih 40.000 dolara. Mislila je da će novac uložiti za koledž, međutim platili su roditelji, a ona je umjesto toga kupila kuću.

Kuću je već iznajmila, i to svom ujaku i ujni, te i ovako zarađuje novac. Koledž planira završiti za tri godine te postati učiteljica i skupiti dovoljno novca da s dečkom izgradi kuću u prirodi, na brdu.