BYE, BYE, SCHOOL!

Postani kraljica maturalne večere

14.05.2010 u 09:45

Bionic
Reading

Još malo i evo kraja školske godine. Ovo je posebno bitno za sve one koji završavaju srednju školu i, između ostalog, to proslavljaju maturalnom večerom. Sigurni smo da već sada razmišljaš kako ćeš se dotjerati i što ćeš obući za ovaj poseban i jedinstveni događaj u životu

Toliko je briga o kojima moraš razmišljati – haljina, cipele, šminka, torbica, frizura... a k tome još moraš paziti na to da ti se roditelji ne onesvijeste kada im pokažeš koliko ti love treba za sve to. Ali, ipak su to slatke muke.

ŠTO JE IN?

Možda ste već čitali u Teenu kako su ove godine u SAD-u u modi sasvim oskudne maturalne haljinice. Mnogi za njih kažu kako izgledaju više kao za ples na šipki nego za odlazak na svečani događaj. Ipak, znamo da smo mi u dobroj staroj Europi u kojoj tradicija još uvijek igra prilično veliku ulogu pa će se zasigurno nitko neće razgolititi baš do te mjere.

Raskošan nakit razbuđuje i najbezličniju kombinaciju!
Ove godine odlučite se za saten i svilu, a neizbježan trend svakako su cvjetni printovi boje zlata i ciklame. Što se dužine tiče, sve je dozvoljeno, ali ako se odlučite za dužu varijantu, predlažemo izreze koji će istaknuti ženstvenost.

Pravilo koje i ovdje vrijedi je umjerenost, pa ako se odlučite za glamurozniju haljinu, onda birajte sitniji i neupadljiv nakit. Ako pak vaš izbor bude neka jednostavnija odjevna kombinacija, onda je slobodno možete obogatiti krupnim, blistavim nakitom koji se nosi ove godine.

MOGUĆNOSTI

Butik. Po buticima je sasvim solidan izbor svečanih haljina pa si sretnica ako možeš ondje naći nešto što ti se sviđa. Šminkerice ili pripadnice casual stila neće imati puno problema s pronalaskom svečanije odjeće vedrih nijansi koja se uklapa u njihov stil. Ako pak pripadaš nekoj supkulturnoj skupini kao što su gothic, metal i slične, onda će odjevnu kombinaciju u tvom stilu biti malo teže naći po običnim trgovinama, stoga radije kreni u traženje dobrog krojača ili pusti mašti na volju i iskoristi ono što već imaš u ormaru.

Šivanje.
Ako poznaješ dobru krojačicu kojoj vjeruješ, možeš joj u ruke prepustiti šivanje svoje maturalne haljine iz snova. Bitno je da se dobro razumijete, da kupiš platno koje odgovara kreaciji koju imaš na umu. Najbolje je sve staviti na papir i reći joj o detaljima kako ona kasnije ne bi morala sama zaključivati, a ti se razočarati. Šivanje je ujedno i jedna od najskupljih varijanti za maturalnu haljinu, osim, dakako, ako nisi te sreće pa ti netko u obitelji jako dobro barata šivaćim strojem.

Sama svoja majstorica. Ovo je ujedno i najjeftinije rješenje. Možeš iskombinirati ono što već imaš u ormaru i dati sasvim novi sjaj s nešto šljokica ili novom mašnicom. Pusti mašti na volju i napravi nešto sasvim novo. Ovako ćeš znati da se nitko drugi neće pojaviti ni u sličnoj modnoj kombinaciji! Poigraj se modnim detaljima. Uz par stilskih intervencija (efektan šal ili marama, svjetlucavi broš, kul obruč za kosu, mrežasti bolero, neke otkačene hulahopke ili glomazna narukvica) svaka će, pa i ona najobičnija kreacija dobiti novi sjaj! Nadalje, možeš rub stare haljine ili top ukrasiti šljokicama, dodati satensku traku oko struka ili poigrati se već gotovim mašnicama ili ukrasima.

PRAKTIČNOST

Što god izabrala, bitno je da se u toj kombinaciji osjećaš ugodno. Vrlo je bitna obuća. Naime, neke djevojke žele zasjati na visokim petama, a da ne znaju kako u njima hodati. Stoga nešto vježbe dobro dođe. Osim toga, previsoka peta ili preuska obuća može samo donijeti bolove i žuljeve, a to nije nešto po čemu želiš pamtiti svoju maturalnu večeru. Dakle, budi oprezna pri izboru, a dobar je savjet da izabereš obuću koju ćeš moći nositi i kasnije, a ne samo za tu jednu prigodu.

Nadalje, trebaš biti umjerena i kod stavljanja šminke. Odaberi nešto primjereno svojim godinama, jer mnoge cure, u želji da zablistaju te večeri, pretjeraju sa šminkom i preozbiljnom odjećom pa krajnji dojam bude sasvim suprotan od onoga što su imale na umu.

Također, postoje i nestašne naramenice koje uvijek padaju pa ih cijelu večer moraš namještati ili suknje koje su prekratke pa cijelu večer moraš stajati kao kip. Ovo se čini kao sitnica, ali te 'sitnice' te zaista mogu dobro iznervirati pa je dobro o njima prije razmišljati.

Ako ti se čini da ti odjevna kombinacija pomalo bezlična, znaj da lijep detalj može sasvim promijeniti dojam. Tako izaberi lijepu, svjetlucavu torbicu, raskošnu ogrlicu ili kopču za kosu. Mogućnosti je mnogo, samo ih trebaš dobro kombinirati.

I što još reći nego – sretno i dobro se zabavi!