Teen SJEDINJENE DRŽAVE

SMS porukom do pratnje za maturalnu večer

  • Autor: N.LJ.J.
  • 12.5.2010 11:03:43
  • 12.5.2010 7:58:18

Svako vrijeme ima svoje zakone, a čini se da je jedan od zakona našeg vremena – koristiti SMS poruke u svim prigodama. Tako je u SAD-u novi trend među tinejdžerima traženje pratnje za maturalnu večer upravo preko poruka

Jedno je istraživanje pokazalo da bi 40 posto tinejdžera od 13 do 17 godina pozvalo nekoga na svoju maturalnu večer preko SMS-a, a 64 posto njih prihvatilo bi takav poziv da ga dobiju.

Jedan tinejdžer je rekao: 'Nisam bio siguran s kime bih išao pa sam ih pozvao više odjednom, i to tako da sam svima poslao SMS. Na kraju su gotovo svi pristali pa idemo svi zajedno, kao grupa!'

Ipak, nisu svi tinejdžeri ljubitelji SMS poruka. Tako neki smatraju da je to poprilično kukavički čin i, k tome, nimalo romantičan.

Mnogi stručnjaci također smatraju da to nije ispravan način. 'Postoje drugi načini komunikacije osim da se pritisne neki gumb. Što kada jednog dana budete trebali ići na razgovor za posao – tamo ćete se morati pojaviti i govoriti, nećete to moći preko poruka. Ovako se djeca ne uče komunikaciji, već upravo suprotnom', rekao je školski sociolog Chuck Jadsec.

No bez obzira na kritike, sve više tinejdžera poseže za slanjem poruka kada trebaju naći pratnju za maturalnu večer. Čak postoje savjeti kako poslati što bolju poruku na tu temu. Evo ih:

- pošalji osobnu poruku s imenom da ne bi ispalo da svima šalješ iste poruke
- nemoj slati istu poruku na više mobitela
- ako ne dobiješ odgovor 24 sata nakon što pošalješ SMS, nazovi tu osobu
- ne šalji kratke poruke – u ovom tipu poruka ne štedi riječi
- budi kreativan/na - primjerice, pošalji svoju fotku na kojoj držiš natpis: 'Hoćeš li na maturalnu večer sa mnom?'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više