DEMI LOVATO:

Glazba je ono što me pokreće

05.05.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Demi Lovato, 17-godišnja Disneyjeva zvijezda, u posljednje vrijeme ima pune ruke posla. Pojavila se u gostujućoj ulozi u 'Uvodu u anatomiju', priprema se za veliku ljetnu turneju s Jonas Brothersima, a najesen ćemo je moći vidjeti u nastavku velikog filmskog hita 'Camp Rock'

Mlada Demi je u toj popularnoj liječničkoj seriji glumila curu koja pokazuje simptome shizofrenije, a ova ambiciozna djevojka s velikim je oduševljenjem prihvatila ovaj angažman.

'Pa, dragi moji, moram vam reći da ćete me moći vidjeti u epizodi 'Uvoda'. Jako se veselim tome', izvijestila je tada svoje brojne fanove ova simpa crnokosa cura.

Karijeru je Demetria Devonne Demi Lovato započela sa šest godina, kad je izabrana na audiciji za dječju seriju 'Barney & Friends' u kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća kandidata. Manje je poznato da se pojavila i u epizodnoj ulozi u seriji 'Zakon braće' i 'Just Jordan', a igrala je i u Disneyjevim hit serijama 'As the Bell Rings' i ' Sonny With a Chance'. Demi je bila i u vezi s, po mnogima najzgodnijim članom Jonasa, Joeom Jonasom, no prekinuli su, a pričalo se da se imala i kratku aferu s polubratom Miley Cyrus, Traceom iz Metro Station.

Ipak, u zvjezdanu orbitu lansirala ju je uloga Mitchie Torres u filmu 'Camp Rock'.

'Mitchie i ja imamo neke dodirne točke. Obje znamo što želimo i živimo za glazbu', rekla je Demi o svom filmskom liku. Osim što obje obožavaju glazbu, ambiciozne su i uporne bez obzira na sve teškoće.

'Ne bih mogla živjeti bez glazbe. To mi je bio spas u svim kriznim situacijama', rekla je ova sedamnaestogodišnjakinja.

Premda se njezin glazbeni izraz na dva dosadašnja albuma ('Don't Forget' i 'Here We Go Again') može opisati kao klasični teen pop, Demi je otkrila da je ona zapravo zakleti fan – metala!

'To je glazba drugačija od svih drugih žanrova. Metal glazbenici ulažu puno više od drugih kad su na sceni. Otkrila sam taj žanr kad sam bila u osnovnoj i zakačila sam se. Stvarno mi se sviđa takva glazba', kaže. Prema njezinim riječima najviše joj je u sjećanju ostao nastup benda Dimmu Borgir.

'Bilo je nezaboravno. U svojoj crvenoj haljini sam totalno odudarala od fanova benda, ali nije me bilo briga. Super sam se zabavila. I - izgubila cipele', smije se Demi Lovato. Njezini najdraži bendovi su Lamb of God (koje ćemo 20. svibnja moći vidjeti i u Zagrebu), Maylene, The Sons of Disaster, Underoath i Dr. Acula

Premda izvodi pjesme koje bi se mogle žanrovski svrstati u teen pop rock, voljela okušati u žešćim glazbenim vodama.

'Maštam o suradnji s nekim metal bendom. Htjela bih snimiti brutalne vokalne dionice, ali da nitko ne zna da sam to ja', rekla je Demi, dodajući da se divi upravo metal glazbenicima. Doista, bilo bi zbilja zanimljivo vidjeti kako bi izgledala kolaboracije ove teen zvjezdice s nekima od izvođača koje je navela. No vremena, ako ičega, ima napretek jer tek joj je 17.