BEAUTY SAVJET

Kako od kratke do duge kose

27.04.2010 u 18:36

Bionic
Reading

Naravno, ovdje ne mislimo na brzopotezna rješenja poput ekstenzija ili perika, već na mučni proces puštanja kose i onu groznu prijelaznu fazu u kojoj mnoge cure pokleknu i ošišaju se

Iako se cure sve više odlučuju na slatke kratke frizure, mnoge bi se ipak radije vidjele s gustim slapovima duge kose. Ukoliko si se nedavno ošišala pa se sad kaješ i želiš se što prije vratiti na staru dužinu ili možda želiš promijeniti imidž i konačno postati dugokosa, donosimo nekoliko korisnih savjeta za cure koje su odlučile pustiti kosu.

Kosa u prosjeku naraste jedan centimetar na mjesec, što znači da se do željene dužine moraš strpjeti barem od 12 do 15 mjeseci.

Redovito šišanje: Znamo da šišanje u ovom slučaju zvuči čudno, no ako želiš dugu kosu, to ne znači da trebaš pustiti kosu da raste u svim mogućim/nemogućim smjerovima. Obavezno objasni frizerki da puštaš kosu kako bi te ošišala što je moguće manje. Postoje različite varijante kratkih frizura, a uz kvalitetno šišanje, u svakoj od faza puštanja kose možeš imati urednu i kul frizuru.

Slatki rajfovi kakve je isfurala Blair u seriji 'Tračerica' super stoje i kratkokosim curama
Ukrasi za kosu: Budući da su se rajfovi i trakice za kosu vratili na modnu scenu u velikom stilu (ogroman doprinos dale su i cure iz TV serije 'Tračerica', posebice Blair Waldorf sa svojim živopisnim ukrasima za glavu), svakako ih nemoj zaobilaziti. Uz vesele špangice, otkačenu traku ili efektan rajf za kosu tvoja prijelazna faza, vjeruj nam, bit će puno podnošljivija.

Slojevite frizure: Ovo je spas za sve cure koje su odlučile pustiti kosu jer će ti ovakvo šišanje pomoći da imaš slatku frizuru dok kosa raste. Stoga je najbolje rješenja da te frizerka ošiša slojevito dok tvoja kosa ne naraste na duljinu do sredine vrata. Nakon toga je možeš šišati na istu dužinu.

Eksperimentiraj: Ako nisi nikad prije nosila šiške, prijelazna faza je idealna da vidiš kako ti stoje, a uvijek su dobrodošle osvježenje frizure. Super je stvar da ih, kad ti dojade, možeš pričvrstiti ukosnicama ili maknuti s čela s malo gela. Isprobavati možeš i s razdjeljkom, pa s vremena na vrijeme promijeni stranu na koju se češljaš. Osim toga, dok puštaš kosu možeš eksperimentirati s nijansiranjem kose, najbolje s polutrajnim bojama ili tonerima kako je ne bi previše oštetila.