OTKAČENO DO KRAJA

Pet ludih modnih trendova iz Japana

20.05.2010 u 08:49

Bionic
Reading

Japan je po mnogočemu specifična zemlja. Tamošnja moda često izaziva pravo čuđenje kod zapadnjaka. Vjerujte, Lolita stil koji je svoje poklonike našao i na Zapadu, a koji je došao upravo iz Japana, nije ništa prema onome što slijedi

Ganguro ili Yamanba

Ovdje se radi o prevelikoj količini šminke, ali ne bilo kakve, već vrlo ružičaste i platinaste. Zapravo, kad se ovako našminkate i obojite kosu u platinasto, izgledate kao negativ na koji je dospjelo previše svjetla. Ipak, Japanci su ludi za ovim Ganguro stilom i više su nego sretni kad vide nekoga tko je ovako sređen.

Majice koje (ne)otkrivaju
Majice i suknje koje sve otkrivaju

Izgledaju kao da Japanke nose prozirne majice i suknje, međutim radi se samo o printevima koji su takvi kao da gledate u grudi ili stražnjicu s tanga gaćicama. Ovakve su stvari pravi hit među Japancima!

Čizme za galopiranje

Doslovno su to čizme za galop jer na đonovima imaju potkove. Osim ovoga, radi se o vrlo visokoj peti i noga zapravo stoji kao kod kakve balerine. Ne vjerujete? Pogledajte neobične galop čizme na sljedećem linku!

Leće zbog anime looka

O ovom smo već pisali u Teenu, no vrijedi ponoviti. Naime, japanske djevojke, da bi izgledale što sličnije likovima iz japanskih stripova i crtića, stavljaju leće pomoću kojih im oči izgledaju velike baš poput onih koje imaju njihovi likovi. Ludo, zar ne?

Bube kao modni dodatak
Bube na glavi

Shoko Nakagawa ili Shokotan je japanska pjevačica koja je vrlo popularna u toj državi. Nedavno je na svojoj stranici pokazala novu modu koja je ondje, čini se, našla mnogo sljedbenika. Naime, po kosi, ali i licu stavlja oklope jedne vrste buba i tako joj kosa izgleda kao da ju je napao roj kukaca. Nevjerojatno, ali istinito! Pitamo se samo što će PETA reći kad sazna za ovo.