BITNA ODLUKA

Razlozi da se ne odlučiš za seks

23.04.2010 u 15:14

Bionic
Reading

Ako misliš da je došao trenutak da i ti to konačno obaviš, trebala bi razmisliti jesu li tvoji razlozi za upuštanje u seks pravi

Seks je, slažemo se, nešto sasvim prirodno, no bitno je da se za to odlučiš iz pravih razloga i s pravom osobom kako bi ti famozni prvi put ostao u lijepom sjećanju.

Razlog 1: Nisi spremna za seks.
Ovdje se nema što dodatno objašnjavati. Sasvim si u pravu ako to ne želiš i ne daj da te itko uvjeri u suprotno. Daj si vremena koliko god ti treba.

Razlog 2: Uvjerena si da ćeš tako biti popularnija.
Pa da, moguće je da ćeš tako postati popularnija, no ako ne želiš upropastiti šanse za ozbiljnu vezu jer ćeš privlačiti samo dečke koji žele seks, a ne ljubavnu vezu, savjetujemo ti da popularnost stekneš na neki drugi način.

Razlog 3: Dečko te ucjenjuje seksom. Ako te on uvjerava da ćeš popustiti ako ga voliš, moraš dobro razmisliti o prirodi vašega odnosa. No ako i dalje inzistira, najbolje je da ti njega ucijeniš: ako me voliš, onda ćeš pričekati!

Razlog 4: Seks za jednu noć. Ako želiš seks s dečkom kojeg si tek upoznala, razmisli o nekoliko stvari. Budući da se baš ne poznate i nemate povjerenja jedno u drugo, seks bi mogao ispasti i kao neugodno iskustvo. Nadalje, možeš li biti sto posto sigurna da ta osoba nije leglo spolnih boleština te hoće li pravilno koristiti sredstva zaštite? Dakako, ne treba previše objašnjavati koliko je pogrešan razlog za seks koja čašica više ili utjecaji opijata.

Razlog 5: Bojiš se seksa.
Strah od nepoznatog je normalna pojava. Nažalost, dosta cura osjeća pritisak da se mora upustiti u seks jer je došlo vrijeme. Uplašene su jer se ne osjećaju dovoljno zrelima za prvi seks ili nemaju dovoljno povjerenja u dečka. Zato se upusti u to tek kad budeš osjećala da kraj sebe imaš osobu koja će biti dovoljno nježna i pažljiva. Što se tiče straha zbog toga jer nisi sigurna hoćeš li biti dobra i ispuniti njegova očekivanja, ne brini. I dečke muči to isto pitanje.

Razlog 6: Sve tvoje prijateljice već su probale seks!
Pa što onda, ti imaš svoje razloge! Prvo seksualno iskustvo previše je dragocjeno da bi se u njega upustila zato što to već svi rade. Nikada se nemoj uspoređivati s drugima, svatko je jedinstven i nisu svi spremni na seks u isto vrijeme.