KORISNI SAVJETI

Pet poteza kojima možeš zaribati izlazak

20.01.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Konačno se ostvarilo ono o čemu neko vrijeme maštaš – dogovorila si spoj s dečkom iz snova i tvojoj sreći nema kraja! Ipak, oprez – postoji pet poteza nakon kojih nismo sigurni da ćeš svog potencijalnog dečka ikad više vidjeti

Bez obzira koliko spojaka imamo u nogama, izlazak s nekom osobom uvijek donosi nervozu, od toga što ćemo obući pa do ponašanja i nastojanja da ostavimo pozitivan dojam.

Iako se znate već neko vrijeme, niste nikada bili vani bez ostatka društva i imali priliku bolje se upoznati. Stoga je najbolji savjet ponašati se kul i opušteno te izbjegavati neke teške teme razgovora, kojima nije mjesto na prvom dateu.

1. Opsjednutost izgledom
Česta potreba cura da ocrne svoj izgled pred dečkom dovodi ga u vrlo neugodnu situaciju, jer što god da kaže, nije dobro. Ako upitan jesi se udebljala kaže: 'Pa, mogla bi smršaviti koju kilicu', to će te, naravno, uzrujati, a ako pak pokuša biti diplomat i izgovori: 'Ma nisi se udebljala, meni izgledaš sjajno', ti ćeš misliti da to samo kaže kako bi te utješio. Naravno, stalo ti je do njegova mišljenja i nema ništa loše u komplimentiranju, no nekim dečkima to jednostavno ne ide.

Dakle, ako te ne obasipa pohvalama na račun izgleda, to ne znači da mu nije stalo. Neki dečki to drugačije pokazuju, pa ako te pažljivo sluša, razvedri se kad te vidi ili te nazove kad je na TV-u tvoja omiljena serija, vrijedi ono staro pravilo da su djela važnija od riječi.

Ako ga stalno gnjaviš pitanjima 'Sviđa li ti se moja nova frizura?' ili 'Primijećuješ li nešto novo na meni?', mogao bi pomisliti da imaš problema sa samopouzdanjem, a znamo da svi vole cure koje su svjesne svojih vrijednosti.

2. Ne analiziraj vaš odnos
Većinu dečkiju sama pomisao na razgovor koji počinje 'moramo razgovarati o nama' poprilično plaši i odmah pomisle: 'O, ne! Zašto sad želi sve upropastiti s tom temom. Zar nam nije dobro i ovako?'

Za razliku od cura, dečkima je puno teže razgovarati o emocijama i vezama jer im to ne leži. Misle i da ih djevojke žele izanalizirati do najmanjih dijelova i ogoljeti njegove osjećaje. Dakle, ako želiš razgovarati u kojoj ste fazi, izaberi neki malo suptilniji pristup: 'Primijetila sam da se nešto događa između nas i baš razmišljala o svemu tome. Što ti misliš?' Ako zadržiš takav pristup, on se neće osjetiti pod pritiskom i možda će se lakše otvoriti o tim temama.

3. Žestoka partijanerica

Iako ti se možda čini da je većina dečkiju luda za curama koje se ne znaju zabaviti a da se ne ubiju od alkohola, čini se da to ipak nije tako. Naravno, nije lako ne zamijetiti žestoku partijanericu kako se klati s pićem u ruci i obaveznom cigaretom, no, vjeruj, to nije vrsta pozornosti koju želiš.

'Znam cure koje su se tako ponašale jer su mislile da je to dečkima kul. No mene zanima osoba koja se zna dobro zabaviti bez hektolitara alkohola ili droge. Takvo ponašanje zapravo odbija puno dečkiju', kaže 15-godišnjak J. Z.

4. Usporedbe s bivšim dečkima
Posve je normalno svog sadašnjeg potencijalnog dečka usporediti s prijašnjima jer bi ti to moglo pomoći i da ne radiš greške koji si napravila u prošloj vezi. Ali vaš prvi spojak nije najidealnije mjesto za takve rasprave. Misliš da je tvom novom odabraniku zanimljivo čuti da ima isti parfem kakav i tvoj bivši ili da je bio jednako nervozan na prvom dateu? Samo zamisli kako bi bilo da tebe netko uspoređuje s bivšom djevojkom, pa će ti biti jasnije o čemu govorimo.

5. Potreba za 'redizajniranjem'

Ako si mu rekla da bi mu super stajalo kad bi imao frizuru kao Justin Timberlake, Pierre Bouvier iz Simple Plana ili Matt Tuck iz Bullet For My Valentine, tebi se možda to čini kao dijeljenje korisnih savjeta koji bi mu mogli pomoći, no njemu baš i ne.

Možda misliš da nema ništa loše u tome ako si iskrena, ali zapamti da postoji razlika između iskrenosti i taktičnosti. Ako si ne možeš pomoći i stalno ga želiš promijeniti, odnosno 'redizajnirati', stavi se u njegovu kožu i razmisli kako bi se ti osjećala da te netko stalno želi poboljšati.