HOMOSEKSUALNOST

Sigourney Weaver pomaže drukčijim tinejdžerima

19.01.2009 u 07:52

Bionic
Reading

Sigourney Weaver, glumica svjetskog glasa, snimila je TV film 'Prayers For Bobby' (Molitve za Bobbyja) koji govori o homoseksualnosti jednog tinejdžera te se nada da će film pomoći svim mladima kada okolini trebaju iznijeti svoja seksualna stajališta

Film je snimljen prema knjizi istog naziva koju je napisao Leroy Aaron, a zapravo se radi o istinitom događaju. Opisuje se život tinejdžera Bobyja koji je živio 70-ih godina prošlog stoljeća. Kada je roditeljima, inače vjernicima, priznao da je homoseksualac, oni su ga cijeli život pokušavali izliječiti. Bobby to nije mogao izdržati, te je na kraju počinio samoubojstvo.

Sigourney kaže: 'Nadam se da ću filmom pomoći tinejdžerima koji se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji i pokazati im kako se lakše nositi sa svime. Mnogi posežu za ovom knjigom kako bi našli inspiraciju za priznavanje istine svojim roditeljima. Isto tako se nadam da će sada tinejdžeri reći svojim roditeljima: Moram vam nešto reći, ali prvo pogledajmo ovaj film sa Sigourney Weaver.

Sigourney u filmu igra Mary Griffith, Bobbyjevu majku, koju je i posjetila prije snimanja filma. 'Susret s njom bio je jako emocionalan. U cijeloj se kući osjeća Bobbyjev duh. A roditelji su tada smatrali da čine pravu stvar. Zato treba svim roditeljima otvoriti oči kako ne bi izgubili svoju homoseksualnu djecu na sličan, strašan način', završava Sigourney.