Teen BUDITE BOLJI OD OKRUTNOSTI

Bojan na plakatima protiv okrutnosti nad životinjama

  • Autor: N.LJ.J.
  • 7.4.2010 11:00:29
  • 7.4.2010 10:30:48

Nakon što je u urbanom ambijentu zagrebačkih 'raketa' održano snimanje za novu kampanju Prijatelja životinja protiv pokusa na životinjama, plakati s Bojanom Jambrošićem izlaze u javnost

Plakati na kojima Bojan drži kunića 'spašenog iz laboratorija' uz slogan 'Budite bolji od okrutnosti' pojavit će se 8. travnja u Čakovcu, Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vinkovcima, Zadru i Zagrebu.

Cilj kampanje 'Budite bolji od okrutnosti' jest skrenuti pozornost na okrutnost vivisekcije, odnosno pokusa na životinjama, i pozvati građane da kupuju isključivo proizvode koji nisu testirani na životinjama. Bijela lista, odnosno popis tvrtki koje svoje proizvode i njihove sastojke ne testiraju na životinjama može se vidjeti na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Priključivši se ovoj kampanji, Bojan je izjavio: 'Jako mi je drago što mogu sudjelovati u ovom projektu koji ima plemenit cilj. Smatram da bi svatko od nas htio spasiti životinje od nepotrebnog ubijanja i mučenja. Ja sam dobio tu priliku koju sam odmah prihvatio, a ovo je samo mali korak da ljudima skrenemo pozornost na ono što se događa u laboratorijima, gdje testiranjem životinje pate i umiru. Sve je to nepotrebno, pogotovo u današnje vrijeme kada se testiranje može izvršiti na brojne druge načine. Pozivam sve da obrate pozornost na bijelu listu i kupuju samo proizvode koji nisu testirani na životinjama, i tako svojim primjerom pokažu da životinje to nisu zaslužile. Svatko od nas može napraviti mali korak i tako ćemo zajedno učiniti veliku stvar!'

Fotografiju je za kampanju snimila Marina Filipović Marinshe. Bojanov stilist bio je Ivan Friščić, frizer Zvonimir Franić, a vizažistica Lisa Jericevich. Dizajn plakata izradila je Maja Zaklan.

Bijela lista tvrtki koje svoje proizvode i njihove sastojke ne testiraju na životinjama bit će dostupna javnosti i na novom letku s Bojanom Jambrošićem posebno tiskanim za ovu kampanju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više