ZA CURE

Što kad te dečko ucjenjuje seksom

05.03.2010 u 10:31

Bionic
Reading

Mnoge se cure katkad nađu u nimalo lakoj situaciji jer osjećaju da nisu spremne stupiti u seksualne odnose, no boje se da bi ih dečko zbog toga mogao ostaviti

Ovakav scenarij nije nikakva rijetkost, no mnoge tinejdžerice pod tim pritiskom popuste, najviše iz straha da će biti ostavljene.

Ukoliko te on zbilja na kraju i nogira jer nisi pristala na seks, onda je tako i bolje jer je sasvim jasno iz kojih je razloga želio biti s tobom, a takav ti dečko, složit ćeš se s nama, nije ni potreban, taman i da izgleda kao blizanac Roberta Pattinsona, Joea Jonasa ili kao mlađi brat Johnnyja Deppa.

Ako je nekom dečku stalo do vaše veze i do tebe kao osobe, neće te ostaviti samo zato što nisi željela seks s njim. Štoviše, ako nije zainteresiran za tebe, neće ti ni seks pomoći da ga zadržiš na dulje vrijeme.

Naravno, nisu svi dečki isti i neki će ipak imati razumijevanja ukoliko nisi spremna za taj korak. No postoje i oni koji na sve načine žele doći do seksa. Pritom su spremni na puno toga – služit će se i slatkim riječima, pa i ako treba i slagati da su zaljubljeni, čak i obećavati svašta samo kako bi ostvarili svoj cilj. Da, takav dečko će te vjerojatno i ostaviti ako nisi spremna za seks – jer njega ne zanimaš ti, već seks.

Ponekad cure popuste jer osjete da je dečko izgubio zanimanje, pa ga žele očajnički zadržati seksom, no to se nikad nije pokazalo kao pametno rješenje.

Prije svega, dobro razmisli koji su razlozi za seks budući da, primjerice, osjećaj usamljenosti, dokazivanje nečega, želja da u svemu budeš prva i slično baš i nisu najbolji motivi za ovaj veliki korak.

U svakom slučaju, riječ je o tvojoj odluci koju ne smiješ donijeti pod pritiskom, u netrijeznom stanju ili zato što misliš da moraš.

Zato, ako osjećaš da nisi spremna za seks, nikako nemoj pristajati na to. Argumentirano objasni svoj stav i ne dopusti da te pokolebaju njegove riječi ukoliko osjećaš da još nije pravi trenutak. Dečko kojem je stalo do tebe i koji te poštuje pričekat će da se sama odlučiš na taj korak.