ZA SOLERICE

Preživi Valentinovo bez dečka

12.02.2010 u 08:09

Bionic
Reading

Još nas svega nekoliko dana dijeli od Valentinova. O tom su danu mišljenja podijeljena, neki ga mrze, a neki obožavaju

Sve tvoje frendice već imaju plan kako će ga provesti sa svojim najdražim, dok je tebi muka od cijele te strke.
Ako si trenutačno bez dečka, još će ti više ići na živce silni parovi koji razmjenjuju sladunjave besmislene poklone i ponosno šetkaju skupa.

No sjetili smo se nekoliko zanimljivih ideja da preživiš taj dan za koji mnogi misle da je samo dobro smišljeni konzumeristički trik.

Ni mnoge slavne face nisu baš oduševljene Valentinovim, pa će ga tako poznata glumica Drew Barrymore, koja je nedavno debitirala i kao redateljica hvaljenog filma Whip It!, iako ima dečka, proslaviti sa svojim prijateljima koji su solo jer joj se ne sviđa ideja da se neki ljudi zato što su sami loše osjećaju na taj praznik.

'Cijele godine se trudim biti dobra djevojka svom dečku, tako da ne vidim razlog za takvo forsirano iskazivanje ljubavi. Mislim da nikad u životu nisam ni slavila Valentinovo na taj način', mišljenja je Drew koja je dvije godine u vezi s glumcem Justinom Longom.

Filmski maraton: Koliko si se puta sjetila da u jednom komadu odgledaš sve Pirate s Kariba, filmski serijal o Harryju Potteru ili nekoliko filmova s tvojim trenutačno najomiljenijim glumcem u glavnoj ulozi, no nisi imala vremena? Evo idealne prilike! Pozovi frendice, napravite kokice i zabava vam je garantirana!

Slavi sebe: Sjeti se svih svojih pozitivnih osobina i stavi ih na papir. Iako zvuči pomalo čudno, odmah ćeš se bolje osjećati. Poznato je da te nitko neće cijeniti ako se sama ne cijeniš.

Smij se: Zna se da osmijeh otvara sva vrata, a da je smijanje blagotvorno poput lijeka. Odgledaj odjednom nekoliko epizoda svoje omiljene humoristične serije i vjerujemo da ćeš se odmah osjećati bolje.

Ugađaj si:
Napravi si omiljeni desert ili neko omiljeno, a jednostavno jelo i uživaj. Priredi si mali kozmetički tretman lica, stavi pakung za kosu, isprobaj novu frizuru, šminku ili uredi nokte. Konačno kreni čitati onu zanimljivu knjigu koji si dobila još za Božić, a nisi je dosad stigla uzeti u ruke. Možeš se odvažiti i na akciju obilaženja izloga u nekom šoping centru predvečer gdje sigurno u to vrijeme neće biti zaljubljenih parova jer su (valjda) već obavili kupnju, a potom počasti samu sebe nekim finim čokoladnim kolačem. Zapravo, radi što ti se toga trenutka radi i osjećaj se poput princeze.

Nagradi se: Iako nam riječ recesija izlazi već na uši, neka sitnica koju dulje vrijeme želiš će te sigurno razveseliti, bilo da je riječ o sjajilu za usne, knjizi, simpatičnom rajfu, marami, veselim čarapama ili npr. nekoj mirisnoj kupki koja ti se jako svidjela.

Na koncu, Valentinovo je samo običan dan kao i svaki drugi i zato se nemoj osjećati loše samo zato što trenutno nisi u vezi. Uostalom, ljubavna sreća je vrlo promjenjiva, pa bi se i tebe, možda i prije nego se nadaš, mogao sjetiti Amor.