PJEVAČ U USPONU

Justin Bieber – 16 mu je godina tek

15.02.2010 u 07:36

Bionic
Reading

Justinu Bieberu tek je 16 godina, a zbog njega se već zatvaraju trgovački centri u kojima se pojavi zbog kaosa kojeg naprave obožavateljice. Iako kod nas još nije toliko popularan, sigurni smo da je samo pitanje mjeseca kada će i hrvatske obožavateljice padati u nesvjest čim ga vide

Justin Drew Bieber rođen je 1. ožujka 1994. godine. Uskoro će, dakle, proslaviti 16. rođendan. Rođen je u Kanadi. Kako bi se posvetio karijeri, preselio se u Atlantu, u SAD-u.

Njegov put do slave bio je pomalo neobičan i zaista zvuči kao ostvarenje pravog američkog sna. Naime, na YouTube je stavljao videouratke u kojima izvodi poznate pjesme. Ondje ga je otkrio Scooter Braun, koji je kasnije postao i Justinov menadžer. U cijeloj priči važnu je ulogu odigrao i već planetarno poznati pjevač Usher, s kojim se Scooter konzultirao u vezi s mlađahnim Justinom. I, kako bi rekli Ameri, 'the rest is history' iliti 'ostalo je povijest'.

Debitantski album 'My World' pušten je u prodaju prošlog studenog. Zapravo, kako je to odlučio Justin, radilo se tek o prvom dijelu debitantskog albuma. Prije albuma u prodaji su se našle i singlice One Time, One Less Lonely Girl, Love Me i Favorite Girl, koje su se sve redom našle na top 15 hitova kanadskih 100 najboljih pjesama te top 40 hitova Bilboardovih najboljih 100. Što je još bolje, kritika ga je dočela naklono, pa je tek u prvom tjednu prodaje album 'My World' bio na šestom mjestu po prodaji, s čak 137.000 prodanih kopija!

U nepunih mjesec dana album je bio platinast u Kanadi, a ubrzo i u SAD-u, s prodanih preko milijun kopija!

18. siječnja ove godine u prodaju je puštena pjesma 'Baby' s drugog dijela debitantskog albuma, koji je nazvan 'My World 2.0'. Cijeli se album pušta u prodaju u ožujku.

Ovo nije sve, mlađahni je Justin već izabran i među top 10 zvijezda YouTubea dekade koja prilazi svom kraju. Nadalje, prema izboru tinejdžerskog časopisa J-14, Justin je najzgodnija mlada zvijezda 2009. godine.

Dječarac je pozvan na sve važnije događaje u državi. Tako je za Božić pjevao u Bijeloj kući, pjevao je i na dobrotvornom koncertu sa Steviejem Wonderom te na još nizu događanja. Pjevat će u remake pjesme iz 1985. 'We Are The World' od koje će prihod ići za žrtve potresa na Haitiju. Justin će pjevati prvi stih koji je u originalnoj verziji pjevao Lionel Richie.

Obitelj

Odgajala ga je samohrana majka Pattie Mallette u Ontariju. Sa 12 godina otišao je na prvo pjevačko lokalno natjecanje na kojem je završio na drugom mjestu. Sam je naučio svirati klavir, gitaru, bubnjeve i trubu. Krajem 2007. na majčin nagovor počeo je sa stavljanjem vlastitih videa na YouTube. Izvodio je pjesme Chrisa Browna, Justina Timberlakea, Stevieja Wondera i drugih. Kažu da su to radili kako bi prijatelji i rodbina koji žive daleko vidjeli i čuli kako pjeva.

Obožavatelji

Trebao je promovirati svoj album u jednom trgovačkom lancu. No, tada se okupilo oko 3.000 vrištećih obožavateljica, zbog kojih je policija događaj otkazala. U naguravanju je lakše ozlijeđeno nekoliko obožavatelja. Policija je priprijetila i Justinu da se ne pojavljuje jer bi situacija mogla biti još gora.

Justin je kasnije komentirao: 'Zaprijetili su mi da će mi staviti lisice i odvesti me u zatvor!' Poslije sa fanovima ispričao na Twitteru te im obećao da će se iskupiti za nemili događaj.

Za kraj sage o mladom pjevaču u usponu, pogledajte video za singl 'One Less Lonely Girl':