MALI BEAUTY SAVJET

Zablistaj za Valentinovo s crvenim ružem

11.02.2010 u 07:20

Bionic
Reading

Crveni ruž za usne modni je klasik i nikada ne izlazi iz mode. Vizažisti su ga na velika vrata na jesen uveli kao 'must have'. No iako je sada zima, taj trend još uvijek traje, a možda je upravo nadolazeće Valentinovo pravo vrijeme da se i ti odvažiš staviti ga na svoje usne

Pravilo broj 1

Tajna je u ostatku lica

Crveni ruž već je sam po sebi snažan, pa bi ostatak šminke na licu trebao biti što jednostavniji i nezamjetniji. Dakle, ako stavljaš sjenilo za oči, neka bude što svjetlije. Olovku za oči možeš preskočiti, a staviti maskaru i na donje i na gornje trepavice. Crna maskara dobra je za tamnokose, a smeđa za crvenokose i plavuše. Imaš li neujednačen ten, stavi malo pudera i to je to.

Pravilo broj 2

Važnost olovke za usne

Olovka za usne je važna kod crvenog ruža jer on nakon nekog vremena postaje svjetliji i izblijedi. Stoga prije nanošenja ruža svakako nanesi olovku za usne i nemoj na njoj škrtariti. Olovkom također možeš povećati ili smanjiti usne te onda u ocrtani dio nanijeti sam ruž.

Pravilo broj 3

Izbor prave boje

Postoji razlika u nijansama crvenih ruževa. Stilisti tako predlažu da bi djevojke čija je put više ružičasta i svijetla trebale nositi tamnije nijanse, pa čak one koje idu prema ljubičastim tonovima šljive. S druge pak strane, djevojke žućkaste i tamnije kože trebale bi nositi ruževe toplijih, svjetlijih nijansi crvene boje.

Pravilo broj 4

Miješanjem do savršenstva

Kupila si nijansu crvenog ruža koja ti se na kraju baš i ne sviđa? Ne očajavaj! Uzmi stare ruževe i miješaj ih s novim ružem dok ne dobiješ nijansu koja ti se najviše sviđa i koja ti najbolje pristaje. Osim toga, ovakvim miješanjem dobivaš jedinstvene nijanse koje imaš samo ti.

Pravilo broj 5

Što s noktima?

Obično se misli da crvene usne i crveni nokti idu jedno s drugim. Ipak, trebaš biti oprezna. Stilisti predlažu nokte lakirane bezbojnim lakom u kombinaciji s izražajnim crvenim ružem. Ipak, ne možeš li odoljeti, svakako trebaš izabrati sasvim istu nijansu laka za nokte i ruža za usne, što moramo priznati, baš i nije lako.