MALI VODIČ

Sve tajne francuskog poljupca

10.02.2010 u 07:28

Bionic
Reading

Poljubac je znak naklonosti i zaljubljenosti. Mnogi su u strahu pred prvim poljupcem, pitaju se hoće li ga dobro izvesti, kakav će dojam ostaviti. Stoga će ti zasigurno naš maleni vodič u ovo predvalentinovsko doba dobro doći

Prema nedavnoj anketi u Teenu, od 1.000 čitatelja, 243 se izjasnilo da se još nikada nije poljubilo. 161 čitatelj prvi se put poljubio sa 16 godina i kasnije, 134 sa 13 godina, 163 sa 14 godina, a 138 sa 15 godina.

Dakle, ako se i vi još niste poljubili, a 'već' vam je 16 godina, nemate razloga za zabrinutost! Sve je to OK, još imate vremena naučiti kako se to radi i pričekati srodnu dušu za koju znate da je – želite poljubiti.

I dok postoje razne vrste poljubaca, onaj takozvani francuski uvijek izaziva najviše zanimanja. Nekima se i od same pomisli na njega zavrti u glavi, a nekima je čak i pomalo – odvratan. Dakako, dok ga ne iskuse.

Kako izvesti francuski poljubac?

Uspostavi kontakt očima i lagano se nagni prema partneru/ici.

Malo nagni glavu u desnu ili lijevu stranu, kako vam se nosovi ne bi sudarili. Dečki – dobro bi bilo da stavite ruke oko bokova svoje cure. Cure – bilo bi dobro da stavite ruke oko vrata svoga dečka.

Kada vam se usne spoje, zatvorite oči.

Prvo samo usnama izvodite poljubac pomičući ih. Jezik je u početku još u ustima. Izmjenjujte laganije i jače dodire usnama.

Dišite na nos kako ne biste upuhivali previše zraka u usta partnera/ice.

Kada osjetite da se strast pojačala, krenite s jezikom. Imajte na umu da previše sline može sve pokvariti, pa bi o tome svakako trebalo voditi računa. Prvo jezikom prelazite preko usana svog/je partnera/ice. Nekad to budu lagani dodiri, poput palucanja jezikom.

Nakon ovoga dopustite i da vam se jezici dodirnu. Također, u početku neka bude poput laganog dodira pera, a kako poljubac odmiče, dodiri jezicima trebali bi biti sve češći i duži i dakako intenzivniji.

Ako tvoj/a partner/ica odgovara istim intenzitetom, sve je OK i samo tako nastavi. Ako primijetiš da povlači jezik ili se naginje prema natrag, svakako se zaustavi.

Zapamti da 'hrvanje' jezicima nikako ne dolazi u obzir (dakle, ne smije se dogoditi da svatko upre u jezik onog drugog).

Koncentriraj se na poljubac. Ako su ti misli negdje drugdje, to će se osjetiti i pokvariti doživljaj.

Kada osjetiš da je dosta, lagano završi poljubac, dakle, nježno povuci jezik, a usne usmjeri prema obrazu ili vratu i završi dugim poljupcem u taj dio tijela. Dobar završetak je i dug zagrljaj.

Još pokoji savjet

Svjež dah je jako bitan. Stoga izbjegavaj jesti češnjak, luk, ćevape i sličnu hranu jakog okusa i mirisa ako misliš da bi moglo doći do poljupca.

Mnogi smatraju da je francuski poljubac najbolje vježbati na sladoledu. Stoga, iako je hladno, možda ovo nije loša ideja za jedno poslijepodne.

Čitaj signale svog/je partnera/ice. Ako te nježno gleda, držite se za ruke i često ih trljate, ovo je dobar znak da bi želio/ljela francuski poljubac.

Sjeti se da vježbom dolazi savršenstvo. Stoga ako prvi put baš i nisi zadovoljan/na, drugi put će sigurno biti mnogo bolje!