Teen KAKO IH ZAVEZATI?

Sva lica šalova

  • Autor: N. LJ. J
  • 30.1.2010 8:23:28
  • 30.1.2010 8:22:00

Europu je, čini se, zahvatilo malo ledeno doba, kako to znanstvenici nazivaju, zbog temperatura ispod nule. Tako je šal postao jedan od glavnih dodataka, prvenstveno zbog zdravlja, a onda i kao važan modni detalj

Šalovi su kao ogrlice ili naušnice – bitno ih je lijepo kombinirati s ostatkom odjeće. Osim toga, njihovim različitim načinima vezanja dobiva se sasvim drugačiji dojam.

Dugačke šalove najbolje je nekoliko puta omotati oko vrata, krajevi neka vise prema naprijed, a po želji ih možeš zategnuti ili olabaviti. Ako ga olabaviš, šal ne moraš skidati kada uđeš u toplu prostoriju. Tako nošen, odličan je modni dodatak i djeluje baš poput kakve ogrlice.

Drugi dobar način vezanja vrlo dugačkog šala je da staviš sredinu uz vrat, prebaciš krajeve prema natrag, prekrižiš ih i potom prebaciš prema naprijed neka vise ili tek lagano zavežeš. Sve one cure koje pate zbog većeg trbuščića tako ga mogu lakše 'zamaskirati'.

Šal se može i samo prebaciti preko ramena, tako da krajevi vise na leđima.

Nadalje, možeš prebaciti krajeve na leđa, prekrižiti ih i opet prebaciti prema naprijed, a zatim ih provući ispod dijela koji ti je uz vrat, nešto slično kao kod vezanja kravate. Ako je šal dugačak, a k tome i širok, to će izgledati vrlo profinjeno!

Također, šal možeš zavezati tako da ga omotaš oko vrata, ali počni motati od jednog kraja da ti drugi kraj ostane visjeti uz tijelo, što isto daje kul dojam.

Šal može poslužiti i kao pokrivalo za glavu, posebice ako je širok i dugačak - prebaci ga preko glave, a krajeve omotaj oko vrata.

Još dobrih ideja o vezanju šala možeš dobiti i u ovom izvrsnom videu:

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više