Teen NAGRADNJAČA

Tko ide na predstavu 'Kralj A' u Maloj sceni?

  • Autor: tportal.hr
  • 21.1.2010 12:16:25
  • 21.1.2010 12:00:00

Predstava 'Kralj A' o legendarnom kralju Arthuru ponovno vraća se na daske zagrebačke Male scene, a tportal.hr i Mala scena vas vode na ovu zanimljivu predstavu

Borba za viteške vrijednosti i za ljubav prelijepe Guinivere, uz mnoštvo atraktivnih prizora mačevanja, u središtu su priče ove predstave za mlade koja je ponovno na repertoaru Male scene u subotu, 23. siječnja, u 20 sati.

Poznata keltska legenda o kralju Arthuru i vitezovima okruglog stola doživjela je mnogobrojne filmske i kazališne inscenacije, a moderna verzija ove priče prilagođene mladom uzrastu premijerno je prikazana u Maloj sceni u rujnu 2007. godine. Koristeći književni predložak nizozemske autorice Inez Derksen, redatelj Ivica Šimić naglasak je stavio na vrijednosti obiteljskoga života. U naslovnoj ulozi kralja Arthura je Damir Klemenić, a uz njega igraju Marija Borić (Guinivere), Marko Makovičić (Lancelot), Luka Petrušić (Kay) i Dražen Bratulić (Merlin).

Kralj Arthur, Guinivere i Lancelot glavni su protagonisti ove legende o velikom kralju, o velikoj ljubavi, ali i velikoj nevjeri koja je razorila okrugli stol. Predstava pred mladu publiku postavlja pitanja: Što su to vitezovi danas i kako biti vitez? Što znači zadana riječ i zakletva na vjernost? Kako pristupiti problemu raspada obitelji danas, kad postotak rastavljenih u cijelom svijetu raste? Kako to odrasli danas vladaju svojim kraljevstvima?

Koreografiju potpisuje Larisa Lipovac, glazbu je skladao Igor Karlić, kostimografkinja je Marta Grbešić, svjetlo je oblikovao Aleksandar Fistrić, a atraktivne i zahtjevne prizore mačevanja s glumcima je uvježbao Sanjin Kovačić.

Predstava je namijenjena djeci od 9 godina naviše i odraslima, a ulaznice se mogu rezervirati na www.mala-scena.hr ili telefonski na 468 3352. 

Dobitnica dvije ulaznice za ovu predstavu je Hrvojka Šunjić. Karte se mogu podići na blagajni Male scene najkasnije do subote 23. siječnja u12 sati.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više