OD KLIZALIŠTA DO MUZEJA

Kamo je odvesti na prvi spoj?

12.01.2009 u 09:45

Bionic
Reading

Konačno ti se posrećilo, izabranica tvog srca prihvatila je poziv na spoj. No, sada te muči drugi problem – kamo je odvesti? Čini ti se da i nemaš baš previše izbora, osim smrdljivih i zadimljenih kafića

Ipak, izbora ima, bez obzira živite li u malom ili velikom mjestu. Također, budući da se na prvom spoju tek upoznajete, uvijek je dobro izabrati mjesto na kojem se nešto događa, kako bi se lakše upraznile pauze u razgovoru, kada ni ti ni ona ne znate što biste rekli.

Također, najgore je ako jedno drugo ispitujete: 'Kamo bi ti? Što bi radio/la?' i onda se vrtite u krug i ne napravite ništa, osim što se natežete. Stoga poduzmi inicijativu i isplaniraj prvi spoj kao pravo iznenađenje.

Klizanje

Pitaš se zna li ona uopće klizati? Nema veze, ako i ne zna, možeš je ti probati naučiti ili možete zajedno učiti prve korake u klizanju. Sada je pravo vrijeme za učenje klizanja. Ako se radi o toplijim danima, svakako možeš izabrati i rolanje. Imaj na umu da ona možda nema klizaljke ili role te se trebaš pobrinuti da ih ih nabaviš ili iznajmiš. I ako budete samo padali i vukli se jedno drugom za rukav (a ovo je izvrsna prilika da se dodirnete i od tog osjećaja vam se još više zavrti), ovakav prvi spoj sigurno će vam ostati u dugom sjećanju.

Sanjkanje

Svako mjesto ima svoje brdo za sanjkanje i snježne radosti ne čekaju samo one koji odlaze na poznata skijališta. Stoga uzmi sanjke i odvedi je na ludi spust sa svog brda iza kuće. I ako te možda u početku bude malo blijedo gledala, ne daj se smesti jer je zabava zagarantirana. A topli čaj nakon toga bit će izvrsna prilika za razgovor.

Muzej, galerija

I ako ne voliš umjetnost, ovo je dobra prilika da je, ako ne zavoliš, onda barem malo bolje upoznaš. Naime, gotovo svako mjesto ima kakvu izložbu koju vrijedi pogledati. Možda se oboje iznenadite i saznate neki podatak koji će vas zaprepastiti.

Kino

Da, ovo je klasika, ali uvijek pali. Osim što možete pogledati kakvo dobro filmsko ostvarenje, kino uvijek daje mogućnost držanja za ruke i šaputanja ili nježnog iščekivanja.

Sportski događaj

Dečki vole misliti da cure ne vole sport, ali to najčešće nije istina. Stoga imaš li karte za kakvu tekmu, nemoj se libiti pozvati je jer ako spada i u zaklete mrziteljice sporta, ako joj se sviđaš, sigurno neće odbiti. Navijanje podiže adrenalin, pa na kraju cijeli događaj može odlično ispasti.

Koncert

Rock, klasika, pop... Također treba biti otvoren i bez predrasuda. Gibanje u ritmu zaista može biti odličan provod.

Šoping-centar

Osim nedjeljom, naravno. Cure vole premetati po stvarima i istraživati koliko što košta, pa ti sigurno neće zamjeriti ako, pomalo ekscentrično, izabereš neku veliku trgovinu kao mjesto prvog spoja.

Šetnja parkom

Iako je hladno i ima snijega, šetnja može postati pravi doživljaj. Ako ovome dodaš i malo grudanja, sigurno nećeš pogriješiti. Ovo je vrlo romantičan izbor za prvi spoj.

Lunapark

Postoji li u tvom mjestu kakav zabavni parkić s vrtuljkom i električnim automobilima, ovo je još jedna dobra ideja za prvi spoj kada dođu topliji dani. Luda jurnjava i sudaranje donijet će puno smijeha i odličnu zabavu.

Naravno, uvijek ti na kraju kao izbor preostaju dobro poznati kafići. Ali smrad dima, ako je nepušačica, sigurno joj se neće baš svidjeti niti će je se posebno dojmiti.