MLADA MODNA DIZAJNERICA

Kira Plastinina pred bankrotom u SAD-u

05.01.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Moskovska tinejdžerska kraljica Kira Plastinina otvorila je trgovine u SAD-u, no zbog globalne krize sada je pred bankrotom i mora ih zatvoriti

Kira, modna dizajnerica i prijateljica Paris Hilton, prije sedam je mjeseci u SAD-u otvorila lanac svojih trgovina nazvanih Chapter 7, a ukupno ih je planirala otvoriti čak 250. No, plan je propao, a njezine trgovine bankrotirale.

Ova je šesnaestogodišnjakinja SAD-u pokazala svoju modnu liniju s mnogo pompe – organizirajući partije prepune slavnih lica koji su bili popraćeni u svim medijima. No, sve je ipak završilo neslavno jer je i zadnja trgovina u Los Angelesu nedavno zatvorila svoja vrata.

Kira je u svojim dizajnima nudila, između ostalog, mnogo ružičastog, svjetlucavog te pregršt srca i zvjezdica, ali sav ovaj sjaj nije izdržao udar globalne krize. Na web stranici njezine tvrtke oglašava se rasprodaja po cijenama nižim i do 75 posto.

Mnogi kažu da je Kirina roba bila preskupa, primjerice haljine je prodavala za 60 dolara, a jakne s krznom za 90 dolara, a sve se ovo u drugim trgovinama moglo naći po povoljnijim cijenama.

No, zato njezine trgovine u Rusiji, Ukrajini i Kazahstanu nisu ni blizu bankrota.

Kira je na svojoj stranici na MySpaceu, na koju je stavila mnoštvo svojih fotografija sa slavnim osobama, istaknula da želi biti uzor mladima diljem svijeta: 'Radila sam vrlo marljivo i ponosna sam na sve što sam postigla u tako mladim godinama svog života.' Ipak, treba reći da je njezin otac Sergej, inače ruski multimilijarder, priznao da je za otvaranje trgovina u SAD-u dodao oko 80 milijuna dolara na račun svoje kćeri.