JESTE LI ZNALI

Vazelin - mali trikovi za ljepotu

24.11.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Malo ljudi zna da je vazelin vrlo efikasno sredstvo za ljepotu, posebice u ovim, hladnijim danima

Nije nikakva tajna da vazelin ima široku primjenu u kućanstvu. No, ovoga puta nećemo o skidanju mrlja i odbijanju mrava, za koje se ovo sredstvo često koristi, već ćemo samo o njegovom nanošenju na tijelo i prednostima koje ima za ljepotu. Iako ti se možda čini da, pored bezbrojnih kozmetičkih preparata koji se trenutno nalaze na tržištu, nema potrebe za vazelinom, mnogi kažu da im je ovo pomalo nepravedno zapostavljeno sredstvo za ljepotu itekako korisno. Stoga krenimo!
 
TREPAVICE

U laganom sloju nanesi vazelin na trepavice kako bi izgledale sjajnije i tamnije te tako više došle do izražaja.

KOŽA LICA

Kažu da je Marylin Monroe jako voljela ovaj trik – nanijela bi tanki sloj vazelina na lice i tako dobivala sjajan, njegovan izgled, a koža se uvijek činila besprijekorno i predivno.

USNE

Treba li previše objašnjavati? Vazelin se nanese na usne i dobije se savršeno sjajilo. Ovo možeš preko već nanesenog ruža za usne ili preko 'praznih' usana želiš li samo sjaj. Dobro je preko noći ostaviti malo vazelina na usnama, kako bi bile mekše.

KAPCI

Slično kao i kod usana. Nanesi sjenilo, a preko njega vrlo malo vazelina za dodatan sjaj i glam look. Ovdje trebaš biti jako oprezna i staviti tek malo vazelina jer, ako pretjeraš, može postati ljepljiv.

KAO KREMA ZA TIJELO

Vazelin možeš nanijeti na cijelo tijelo umjesto losiona. Ovo je posebno dobro za noge koje će dobiti super sjaj i djelovati njegovano. Također, vazelin je odličan za njegu ispucanih dijelova kože, kao što su stopala, laktovi, ruke i slično. Ideš li van dok je vjetar, nanesi vazelin na usne, ruke, lice, kako bi zaštitila kožu od vjetra.

KOSA

Ako si sama svoja majstorica i bojiš kosu kod kuće, uz rubove nanesi malo vazelina, kako ne bi dobila mrlje na koži koje se ne mogu isprati danima.

Osim u bojanju, vazelin je dobar i protiv ispucanih vrhova. Treba malu količinu vazelina utrljati i kosu, koji je onda štiti od vanjskih utjecaja.

SKIDANJE ŠMINKE

Umjesto skupih krema i losiona za skidanje šminke, probaj s vazelinom, jednako je učinkovit.

ŽVAKA U KOSI

Ako ti se u kosu upetljala žvakaća guma, pomoću vazelina lakše ćeš je odstraniti. Utrljaj vazelin u kosu na području gdje se zalijepila žvakaća i trljaj dok guma ne otpadne.