ZVIJEZDA 'HARRYJA POTTERA'

Deset manje poznatih stvari o Danielu Radcliffeu

25.11.2009 u 15:59

Bionic
Reading

Već znamo da je mladi glumac bio jedan od najbogatijih tinejdžera današnjice te da je kao desetogodišnjak izabran između tisuća drugih kandidata za ulogu u filmskom serijalu o čarobnjaku Harryju Potteru. No sigurno ima još zanimljivih stvari koje niste znali o tom 20-godišnjem glumcu

Idol milijuna mladih širom svijeta polako odrasta pa je tako iznenadio javnost kada se skinuo u predstavi, navodno je uhvaćen kako puši marihuanu, a i priznao je da je izgubio nevinost s puno starijom djevojkom. Daniel Radcliffe kaže da nije lako odrastati pred očima fanova i medija, a iako obožavatelji znaju puno toga o mladom glumcu, vjerujemo da možda niste znali neke od dolje navedenih činjenica o tom simpatičnom Londončaninu:

1.Daniel svira gitaru, a sluša uglavnom rock. Najdraži bendovi su mu Beatles Clash Libertines, Strokes Red Hot Chili Peppers, Sex Pistols i Pixies

2.Kako je saznao da je dobio ulogu u 'Harryju Potteru'? Evo što kaže o tome: 'Kupao sam se, tata je upao i počeo plakati. To je bio najbolji trenutak u cijelom mom životu!'

3.Nakon toliko godina glume u sagi o malom čarobnjaku Potteru razumljivo je da Daniel često ne zna tko je – Daniel ili Harry. O tome kaže: 'Ako netko u sobi punoj ljudi zazove nekakvog Harryja, ja se obično javljam! Poslije me bude tako sram!'

4.Daniel je poznat po svojim izrazito plavim očima. No obožavatelji ga često pitaju zašto ne nosi leće kako bi dobio zelenkast odsjaj po kojem je njegov lik tako poznat. Harry, ups, Daniel, kaže da je probao s lećama, ali da je to bilo previše bolno za njega.

5.Daniel je veliki šaljivdžija i uživa u smišljanju malih nepodopština. Neke od njegovih neslanih šala sa snimanja 'Harryja Pottera' su i stavljanje znaka 'Kick me' (Udari me) na leđa glumca Robbieja Coltranea te mijenjanje izbornika njegovog mobitela na – turski.

6.Ovaj glumac pati od dispraksije, što je poremećaj koordinacije pokreta tijela. Kod njega se radi o blažem obliku, ali priznaje da mu nekad zadaje probleme s vezivanjem cipela ili urednim pisanjem slova.

7.Iako je jako bogat, još uvijek je radoholičar i vrlo odgovoran i pedantan. Kaže da je u sedam godina snimanja sage o čarobnjaku bio odsutan samo dva puta, i to zbog boli u trbuhu. Ma bravo, Daniele!

8.Od stvari koje mu je donijela slava, kao najgoru Daniel izdvaja potpisivanje i davanje autograma. Kaže da zapravo nije stvar u davanju autograma, već u činjenici da ima predugačko ime i prezime.

9.Daniel vrlo rado piše pjesme! Nedavno je izdao zbirku pjesama pod pseudonimom Jacob Gershon, što je kombinacija njegovog srednjeg imena i židovske verzije imena njegove majke.

10.Ima pomalo neobično ideju koju želi ostvariti nakon smrti. Želi da urna s natpisom 'Let him RIP (rest in peace)' i njegovim pepelom bude izbačena iz – topa. 'Jednom sam to vidio na TV-u, bilo je briljantno!', zaključio je Daniel.