JEFTINO I JEDNOSTAVNO

Male tajne ljepote koje pale kod svih

30.12.2008 u 07:47

Bionic
Reading

Zaboravi na skupe kremice, tonike i pilinge. Njegovan i lijep izgled moguće je imati i bez sve sile preparata u kupaonici. Uostalom, uz nekoliko sljedećih savjeta kozmetički preparati neće ti ni trebati

Stop kavicama! Zvuči teško, znamo, no probaj. Koža će ti biti zahvalna, a samo se sjeti da za nekih pola godine slijedi skidanje u kupaći kostim i noćna mora oko celulita. Neugledna 'narančina kora' nastaje i zbog konzumiranja kofeina, a osim puno vježbanja borba s celulitom zahtijeva i zdravu prehranu i izbjegavanje kofeinskih napitaka. Kava uostalom sprečava da se u našem tijelu brže apsorbiraju vitamini, odgovorna je za nervozu, nesanicu i još puno negativnih pojava. Jedna dnevno je OK, sve iznad toga je previše.

Umjesto skupih pilinga posluži se maminom kuhinjom i u tu svrhu koristi med. Malo meda i smeđeg šećera stavi u zdjelu, zgrij u mikrovalnoj pećnici na pet i drži na licu oko deset minuta. Smjesa će poslužiti kao piling kad je budeš skidala s lica, ali i kao maska od gline koja zateže kožu lica i vraća joj sjaj.

Da bi tamni podočnjaci postali stvar prošlosti, neki preporučuju spavanje na dva do tri jastuka. Ipak, da ne bi nastradao vrat, pripazi da ti ramena budu također na jastucima.

Ako te pak muče vrećice ispod očiju, najbrži i najstariji trik kojim ćeš ih se riješiti jest da žličice koje si prethodno držala u hladnjaku staviš ispod očiju na desetak minuta. Dobro će poslužiti i ohlađene mokre vrećice čaja, iako to ne zvuči baš primamljivo.

Natečenost oko očiju kao i tamne podočnjake donekle će riješiti i dobro poznati trik sa svježim krastavcima. To povrće je prirodni astringent, što znači da skuplja pore i prodire u tkivo i lomi pigmente te na taj način sprečava staranje vrećica i tamnih kolutova ispod očiju.

Svježe rajčice idealne su za masnu kožu jer isušuju, a nisu agresivne. Za suhu kožu odlično je maslinovo ulje koje će je nahraniti i dati joj svjež izgled. Nemoj pretjerivati, dovoljno je  jednom tjedno posegnuti za ovim tretmanom.

Da bi sve to upalilo, moraš raditi ono najvažnije, a to je spavati barem osam sati i dnevno piti osam do deset čaša vode. Zdrav prehrana ključ je dobrog izgleda i lijepe kože, a kožu je najvažnije nahraniti iznutra. Zato unosi što više svježih, neprerađenih namirnica u svoj jelovnik.

Na taj ćeš način svom tijelu osigurati sve vitamine i minerale koje su mu potrebni, a koje, budi sigurna, ne možeš nadomjestiti nijednom kremom. Umjesto nezdravih grickalica jedi hranu bogatu nezasićenim masnim kiselinama kao što su bademi, orasi ili sjemenke lana, a povrće obilno zalijevaj maslinovim uljem.

Možda ti se čini da je to sad nepotrebno, no već za desetak godina prvi znakovi nezdrave prehrane bit će vidljivi najprije na tvojoj koži. Zašto to ne spriječiti na vrijeme?