Teen ŽELE PLASTIČNE OPERACIJE

Djevojčice već sa 10 godina brinu o svojoj težini

  • Autor: N. LJ. J
  • 5.11.2009 8:31:12
  • 5.11.2009 7:29:12

Djevojčice stare 10 godina već brinu o svom izgledu, nesretne su ako su pretile te razmišljaju o plastičnim operacijama. Nesigurnost zbog izgleda počinje oko desete godine i kod djevojčica i djevojaka obično traje punih deset godina

Pokazalo je to istraživanje na 1.000 djevojčica u Velikoj Britaniji. Tako se doznalo da potištenost zbog fizičkog izgleda počinje mnogo ranije nego se dosad smatralo. Naime, čak ih 50 posto ozbiljno razmišlja o operacijama kojima bi korigirale neke od nepravilnosti svog tijela.

U istom se istraživanju dotaklo i opijanje među tinejdžericama, pa čak i mlađim djevojčicama. Tako se pokazalo da 27 posto djevojčica od 11 do 16 godina pije obilno i poslije toga povraća, a čak 58 posto tinejdžerica od 16. do 21. godine pije na isti način.

Pokazalo se i da je alkohol među glavnim uzrocima različitih oboljenja i poremećaja među ovako mladom populacijom.

I dok opijanje alkoholom raste među djevojčicama i djevojkama, među dečkima se ne bilježi porast već ima određenu konstantu.

Nadalje, čak je trećina djevojaka od 16. do 21. godine starosti priznala da su prakticirale seks bez zaštite.

Što je još zanimljivije, čak jedna od šest djevojčica koje su stare sedam godina smatra da djevojčice i dječaci nemaju jednake mogućnosti u današnjem svijetu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više