Teen FORE S NETA

Kamo sa starim blagdanskim čestitkama?

  • Autor: Tportal
  • 29.12.2008 7:33:59
  • 29.12.2008 7:41:00

Za božićne i novogodišnje blagdane svako kućanstvo primi barem pet novih čestitki. I dok one najdraže vjerojatno čuvaš pričvršćene magnetom za hladnjak ili u ladici, s onim drugima nemaš pojma kamo bi

Osim što ih, dakako možeš odložiti u posebne kontejnere za recikliranje papira, postoje i druge mogućnosti. Jedan od njih je pomaganje humanitarnoj udruzi. Konkretno, ova se udruga zove St. Jude's Ranch For Children i postoji već punih 40 godina. Brine se o napuštenoj, zanemarenoj i zlostavljanoj djeci iz Nevade i Teksasa. U ovoj humanitarnoj udruzi svoj drugi i pravi dom godišnje nađe oko 1.000 djece.

Zadnjih 30 godina u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, ali i nakon njih, u St. Jude's Ranchu imaju akciju po kojoj su postali poznati diljem svijeta. Naime, pozivaju da svi koji to mogu i žele, pošalju svoje stare čestitke i na taj im način pomognu. Djeca koje ondje žive od pristiglih starih čestitki stvaraju nove, koje onda prodaju i tako zarađuju za svoj dom. S ponosom kažu da su već primili gotovo milijun starih čestitki iz gotovo svakog kuta zemaljske kugle.

Želiš li im i ti pomoći, možeš svoje stare čestitke do 28. veljače 2009. poslati na sljedeću adresu:

St. Jude's Ranch for Children
Card Recycling Program
100 St. Jude's Street
Boulder City, NV 89005
USA – SAD


Napominju da, uz one blagdanske, rado primaju i sve ostale čestitke (rođendanske i sl.).

Internetom ili e-mailovima svakodnevno kruže razni biseri, šale, mudre misli ili zanimljivosti skinute s neta, s blogova i portala, ili iz nečije glave direktno. U rubrici Fore s neta možete vidjeti neke od njih, a možda ste ih već negdje i pročitali. Imate li i vi neku dobru foru, pošaljite je na teen@t-com.hr.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više