BUDI PREPOZNATLJIVA

Trendi kulerice biraju rajfove s mašnom

29.10.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Nekad davno ga je među prvima isfurala dobrica Snjeguljica, a danas se rajfovi s mašnama osim na modnim revijama ponovno mogu sve više vidjeti i na glavama mnogih mladih dama

Je li za njegov veliki povratak zaslužna neodoljiva zloćka Blair Waldorf iz tinejdžerske TV serije 'Gossip Girl', ne znamo, no apsolutno se moramo složiti da su rajfovi vrlo efektan modni dodatak.

Slatka Blair koju je sjajno utjelovila glumica i pjevačica Leighton Meester oduševljavala nas je iz epizode u epizodu svojim maštovitim ukrasima na glavi (doduše, u trećoj sezoni kad pratimo njezin odlazak na koledž odbacila je svoj prepoznatljivi accessoire), a za njezinim su se primjerom povele mnoge slavne showbizzerice, poput Paris Hilton, Lily Allen, Gwen Stefani, Kelly Osbourne ili Mische Barton.

U čemu je tajna popularnosti ovog ukrasa za kosu? Možda zato što istovremeno izgleda ljupko i djetinjasto, a s druge strane elegantno i štreberski. Kako god bilo, rajfovi su veliki modni hit i super je stvar što sjajno stoje i na dugokosim i na kratkokosim glavama.

Uklapaju se u svaki stil, pa cure koje vole gothic ili srodne načine odijevanja odabrat će rajfove tamnijih nijansi, dok će se šminkerice ili pripadnice alternativnih supkulturnih stilova odlučiti za rajfove s mašnom u veselim bojama.

Osim toga, rajfovi uglavnom nisu pretjerano skupi pa ukoliko poželiš osvježiti svoj jesenski look ovim slatkim modnim dodatkom, nećeš previše opteretiti svoj proračun. Što je, složit ćeš se, vrlo dobro u ovim danima krize i mjera štednje koje nažalost ne zaobilaze ni tinejdžere.

Dakako, cure koje vole kreativne aktivnosti i princip 'uradi sam' mogu vrlo brzo (i uz minimalan izdatak) doći do vlastoručno napravljenog unikatnog rajfa s mašnom. Za sve je potrebno malo dobre volje, komadić tkanine za mašnu, obični obruč za kosu koji možeš kupiti za manje od 10-ak kuna i - samo prati naše slike.

Vjerujemo da će tvoj waldorfski rajf na tragu modno osviještenih junakinja iz serije 'Gossip Girl' itekako plijeniti poglede ove jeseni! Sretno!

1. Materijal za izradu rajfa
Vjekoslav Ivčević
2. Napravi mašnu od tkanine
3. Pričvrsti mašnu na obruč