NEKE NOVE KLINKE

Teen kraljice koje su obilježile 2008. godinu

24.12.2008 u 09:00

Bionic
Reading

Svaka generacija ima svoje teen idole, a za upražnjena mjesta Britney Spears, Christine Aguilere, Hilary Duff, Avril Lavigne, Lindsay Lohan ili nekih drugih nekadašnjih tinejdžerskih kraljica sada se bore nove mlade glumice i pjevačice

MTV.com je istražio tko su bile teen vladarice u 2008, a rezultat je sljedeći: Miley Cyrus, Taylor Swift, Vanessa Hugdens, Ashley Tisdale, Demi Lovato, Selena Gomez, Dakota Fanning, Emma Roberts, Miranda Cosgrove, Kristen Stewart i Jordin Sparks

Za Miley, podjednako obožavanu koliko i omraženu, ova je godine bila iznimno uspješna. Iako je prošloga mjeseca napunila 16, radoholičarka Miley objavila je megauspješan album, zaradila je nominaciju za nagrade VMA (Video Music Awards), njezin TV show na Disneyju Hannah Montana još uvijek je na vrhu gledanosti, a pronašla je i ljubavnu sreću uz prezgodnog manekena Justina Gastona.

Mlada country zvijezda Taylor Swift je ove godine zahvaljujući hitu 'Teardrops on My Guitar' u kojoj je opjevala prekid s bivšim dečkom Drewom, kročila u velikom stilu na glazbenu scenu. Pop rock aranžman ove pjesma bio je pun pogodatak, a plavokosa Taylor brzo je osvojila vrhove top ljestvica. Lijepa glazbenica potom se našla u središtu medijske pozornosti nakon veze s Joeom Jonasom iz Jonas Brothers i navodnog telefonskog prekida. Njezin album 'Fearless' prodao se u preko milijun primjeraka, a 19-godišnjakinja najavljuje i svoj hip hop eksperiment.

Vanessa Hugdens i Ashley Tisdale, zvijezde filmskog serijala 'High School Musical' o raspjevanim školarcima, također su se ove godine pošteno naradile. Osim što su snimile treći nastavak HSM-a, vrijedne su cure našle vremena i za svoje samostalne glazbene projekte. Za Vanessu i Ashley zasigurno ćemo i te kako čuti u budućnosti jer ove kul djevojke već imaju nekoliko novih filmsko-glazbenih projekata u rukavu.

Selena Gomez (16)

Za novo Disneyjevo otkriće Selenu Gomez ova je godina bila prepuna sjajnih poslovnih uspjeha - pojavit će se u filmskoj verziji njezine megauspješne TV serije 'Wizards of Waverly Place', a slatka je glumica i pjevačica imala i gostujući nastup u spotu Jonas Brothers 'Burning Up'. Selena i Demi su se našle i u središtu navodnog skandala oko svađe s rivalkom Miley Cyrus. Osim toga, čini se da je Miley posebno bijesna na Selenu jer hoda s njezinim bivšim dečkom Nickom Jonasom, najmlađim bratom iz teen pop rock senzacije Jonas Brothers.

Demi Lovato
je ove godine u zvjezdane visine lansirala uloga Mitchie Torres u velikom hitu za tinejdžere 'Camp Rock', a simpatičnu su curu već prozvali novom Mileyinom nasljednicom. Njezin duet iz filma 'This is Me' sa zgodnim Joeom Jonasom začas je našao svoj put do fanova, a Demin album 'Don't Forget' debitirao je vrlo visoko na top ljestvicama. Crnokosa 16-godišnjakinja pojavit će se u novoj seriji 'Sonny With A Chance', a s najboljom frendicom Selenom Gomez glumit će u filmu 'Princess Protection Program'. Demi je također poručila da nikad ne bi mogla hodati ni s jednim Jonasom 'jer su joj kao obitelj', a jednoga dana planira ostvariti suradnju s nekim metal bendom! Miss Lovato je doista neobična teen zvijezda.

Dakota Fanning (14), perspektivna mlada glumica koja će, po mnogima, najlakše napraviti iskorak od dječje zvijezde prema ozbiljnijim filmskim ulogama, priprema se za veliki povratak s filmovima 'The Secret Life of Bees' i 'Winged Creatures', dok Miranda Cosgrove, koja je u filmu 'School of Rock' igrala Summer Hathaway, priprema materijal za svoj album.

Emma Roberts, nećakinja slavne Julije Roberts, oduševila je publiku i kritiku svojom ulogom razmažene Poppy u filmu 'Buntovnica u internatu', a talentirana glumica za iduću godinu priprema svoje nove filmske projekte, 'The Winning Season ' i 'Hotel for Dogs'.

Kristen Stewart je zahvaljujući angažmanu u 'Sumraku', najvećem teen hitu ove godine, postala nova glumačka heroina. Lijepa Kristen tumačit će ulogu Joan Jett u biografiji legendarnog ženskog benda The Runaways, a ponovno će se pridružiti Robertu Pattinsonu u nastavku 'Sumraka' - 'Mladi mjesec'.

Ovu godinu obilježila je i Jordin Sparks koja je bila nominirana za nagrade VMA zahvaljujući duetu s Chrisom Brownom ('No Air'), a potom je javno stala na stranu benda Jonas Brothers i njihova 'prstenja čednosti' nakon što se britanski komičar na dodjeli MTV Video Music Awardsa okrutno našalio na njihov račun. Energična Jordin i Chris Brown nominirani su i za Grammy za pjesmu 'No Air', pa možda budemo opet imali priliku čuti Jordin koja se ne libi braniti svoje stavove.