KRISTEN STEWART

'Bila sam previše ozbiljna za dječje filmove'

19.12.2008 u 17:00

Bionic
Reading

Kristen Stewart, 18-godišnja zvijezda filma 'Sumrak' izjavila je da su je kao klinku redovito odbijali na audicijama za dječje glumce jer je, kako sama kaže, oduvijek bila previše ozbiljna

'Nikad nisam dobivala uloge u dječjim reklamama ili TV serijama i filmovima. Nisam bila tip veselog djeteta idealnog za Disneyjeve programe za najmlađe. Uvijek bi prvi komentar bio da sam previše ozbiljna', kaže ova talentirana glumica koju smo mogli vidjeti u filmovima Soba panike i U divljini.

Kristen su zamijetili agenti nakon što je nastupila na školskom koncertu i ubrzo nakon toga krenula je po audicijama. Njezin glumački proboj bio je munjevit zahvaljujući izvrsno odigranoj ulozi kćeri Jodi Foster u 'Sobi panike', a  potvrdila je svoj status nove glumačke nade i ulogom u filmu 'U divljini' koji je režirao Sean Penn. Glumica odrasla u Los Angelesu, za sebe kaže da nije tipična teen zvijezda jer sluša alternativnu glazbu i stari rock, a najbolje se opušta dok svira gitaru.

Kritičari je uspoređuju s Ellen Page iz filma Juno jer obje žele da ih se cijeni zbog njihovih uloga, a ne izgleda.

Stewart je dobila angažman i u novom nastavku Sumraka pod nazivom Mladi mjesec, a njezine glazbene kvalitete moći ćemo provjeriti i u biografskom filmu o legendarnom ženskom bendu The Runaways u kojem će tumačiti ulogu slavne rokerice Joan Jett, autorice kultnih hitova 'I Love Rock 'N' Roll', 'Bad Reputation' i 'I Hate Myself For Loving You'.