SVE O RUMENILU

Isprobajte i ove make-up savjete

20.10.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Rumenilo je mnogim curama jedan od omiljenih kozmetičkih proizvoda jer u samo nekoliko poteza može lijepo naglasiti crte lice

Evo nekoliko pravila prilikom korištenja rumenila.

Ako imaš duguljasto lice, nanesi svijetlo rumenilo na rubove čela i jagodice vodoravnim potezima četkice, a na sredinu čela i na bradu nanesi prozračni sloj tamnijeg rumenila.

Ako ti je lice okruglo, kakvo ima npr. Selena Gomez, osjenčaj rubove obraza, odmah ispod jagodica, pokretima od ruba prema sredini.

Ako ti je lice četvrtasto, nanesi uz čeljusnu kost tamno rumenilo, potezima prema licu, ali pritom izbjegavaj bradu. Na bradu kružnim pokretima nanesi svjetliju nijansu.

Rumenilo u prahu bolji je izbor ako ti je koža lica masnog i mješovitog tipa, a za suhu je kožu najbolje rješenje rumenilo u kremi

Prilikom nanošenja rumenila najbolje je koristiti širok i mekan kist

Kako ćeš najuspješnije nanijeti rumenilo? Široko se nasmij pred ogledalom i zapamti mjesto gdje obraz poprima okrugli oblik. Taj podignuti dio obraza najbolje je mjesto za nanošenje rumenila ako želiš izgledati prirodno, jer ćeš se zarumeniti upravo na tom dijelu lica.

Ako ti je ten svjetliji, koristi nijanse ružičastog rumenila. Za svijetao ten s primjesama žućkaste, dobro je rumenilo boje breskve te nijanse narančaste boje. Maslinastom tenu najbolje će pristajati smećkaste nijanse rumenila.