'YELLOW FLICKER BEAT'

Je li Lorde dočarala atmosferu iz 'Igara gladi'?

16.10.2014 u 15:24

Bionic
Reading

Lorde, sve popularniju novozelandsku glazbenicu, koja se nedavno našla i na Timesovoj top ljestvici najutjecajnijih tinejdžera ove godine, čut ćemo i u hit filmu 'Igre gladi' koji će se u kinima diljem svijeta prikazivati od 20. studenoga

Njezina stvar 'Yellow Flicker Beat' nalazi se na soundtracku filma 'Igre gladi: Šojka rugalica 1. dio', trećem nastavku popularnog filmskog serijala snimljenog prema knjigama Suzanne Collins

Pjesma je, kako objašnjava, njezin pokušaj ulaska u karakter glavne junakinje, hrabre Katniss Everdeen (glumi je omiljena oskarovka Jennifer Lawrence) koja se u trećem filmskom nastavku nalazi pred novim velikim izazovima. Ostatak glumačke ekipe u filmu čine: Julianne Moore, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Stanley Tucci, Philip Seymour Hoffman, Josh Hutcherson te Liam Hemsworth. Režiju potpisuje Francis Lawrence, autor i 'Igara gladi: Plamen'.

Pjevačica hrvatsko-irskih korijena, pravim imenom Ella Maria Lani Yelich-O'Connor, prva je novozelandska glazbenica koja je imala broj jedan pjesmu u SAD-u te je najmlađa glazbenica koja je dospjela na vrh ljestvice Billboard Hot 100 od 1987.
 
Početkom ove godine Lorde je osvojila dvije nagrade Grammy: za pjesmu godine i za najbolji pop samostalni nastup za izvedbu pjesme, obje za svoj veliki hit 'Royals'.

Evo kako zvuči pjesma 'Yellow Flicker Beat':